2008 Suzuki GSXR-600 oljetyper

Suzuki GSXR 600 er blant de fremste mid Boret sport sykkel linjer i verden. Mens GSXR linjen begynte i 1985 med en 750 cc modellen, ble 600 cc GSXRs introdusert i 1992. 600 er fortsatt tilbys i dag. Med en 16 000 rpm redline og høy 12,8: 1 kompresjonsforhold, denne motorens kjølebehov overstiger alle, men en håndfull av motorer --- meste rase motorer. En rask spinning, høy kompresjon, 16-ventilers motor som den som brukes på 2008 GSXR 600 trenger premium motorolje, men motorolje er ikke den eneste typen olje benyttet av GSXR.

Motor olje

Motor olje er livsnerven i enhver forbrenningsmotor. Uten den, ville enhver motor gripe og kan bli permanent skadet. Selv med en tilstrekkelig oljeforsyning, ville mange typer motorolje ikke tilstrekkelig beskytte en så høy ytelse motor. For 2008 GSXR, bruker du merke anbefalt av Suzuki. Du kan ikke gå galt. Du kan bytte til andre vekter og typer innen merkevaren, men først må du forstå motoroljer, viskositet, multi-karakterer og syntetisk. Snakk med din forhandler. Foreta en informert beslutning. Når du gjør en endring, hold deg til det, og aldri blande oljer.

Kjøling Oil

Tidligere GSXRs hadde vannkjølte motorer. En vannpumpe ville presse vannet gjennom mekaniske kretser eller rør i motoren, deretter gjennom en radiator, hvor vannoverflate var maksimert og det ble avkjølt av luften beveger seg over radiator kjøleribber. Den 2008 GSXR 600 er et oljekjølt system. Den bruker den samme prinsipp --- avgi varme fra motoren ved å pumpe væsken gjennom inn i topplokket, og deretter en radiator. Men oljekjølte system hopper i vannet og pumper den faktiske motorolje. Den type kjøleolje som brukes er den samme som motorolje; de er ett i det samme i denne vektbesparende kjølesystemet.

Transmission Oil

Olje brukes primært for å redusere friksjon. Annet enn de bevegelige delene av cam montering, stempler, stenger og veivaksel, er det overføring som skaper mest friksjon. Som motoren skaper energi, må det sendes gjennom overføring tannhjul. Mens motorolje blir noen ganger brukt til å smøre transmisjoner, behovene er litt annerledes fordi ingen forbrenning finner sted i overføringen. Det har ikke de samme varmespredning behov. Som med motorolje, følger Suzuki anbefaling for girolje. Hvis du gjør en beslutning om å bruke noe annet, ikke bland oljer.

Fork Oil

Gaflene på GSXR blir dempet av både gass og olje. Her igjen, oljer møter ofte behov demping eller "gaffel olje", men hvis du er i tvil i det hele tatt, sjekk Suzuki manualen. Hvis du har den anbefalte merke, men du ikke liker det, forstår at en olje med høyere viskositet enn fabrikkens anbefalte merkevare vil gi et litt fastere følelse, og en lavere viskositet oljen vil gi deg en plusher men mindre sporty preg.

Bremsevæske

Teknisk sett er bremsevæske også olje. Den 2008 GSXR 600 har hydraulisk bremsevæsken i front og bak. Her, i motsetning til motor og girolje, du vil aldri bruke noen form for olje eller væske annet enn bremsevæske. Bremsevæske er en type olje spesielt utviklet for prinsippene om hydraulikk. Bruk fabrikken anbefalte klasse og merkevare, og som med motorolje, aldri blande en klasse av bremsevæske med en annen.