Hvordan unngå Plasma TV Burn-In

Hvordan unngå Plasma TV Burn-In


Plasma TV-apparater er fosfor-basert skjerm TV som leverer HD-bilder på skjermen. Enhver statisk bilde vises over lengre tid på skjermen kan føre til at fosfor gass i settet til å brenne en permanent, spøkelsesaktig bilde på innsiden av skjermen, effektivt ødelegger TV-apparatet. Når dette skjer, brent piksler inne i apparatet lyser svakere enn i omkringliggende piksler. Du kan unngå plasma TV innbrenning ved å følge noen få grunnleggende trinn.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Meny" -knappen på fjernkontrollen til TVen og pil ned for å få tilgang til bildejusteringsinnstillinger. Under innstillingen "Contrast", trykker du på venstre piltast for å redusere kontrasten under 50 prosent.

2 Trykk på "Stop" -knappen på hvilken som helst kilde enhet som er koblet til plasma-TV, for eksempel en TiVo, videospill, DVD eller Blu-ray-spiller, hvis du ikke vil bli visning av programmet i fem minutter eller mer. Midlertidig stans av et program eller en film på plate forlater bildet fryst på skjermen, noe som øker risikoen for en burn-in.

3 Trykk på "Meny" -knappen på TV-fjernkontrollen for å få tilgang til skjermforholdet alternativer, som varierer med modellen av TV. Juster skjermforholdet til "Wide" (også oppført noen ganger som 16: 9) for å unngå å brenne skjermen med svarte striper øverst eller nederst på skjermen. Dette er hovedsakelig viktig under de første 200 driftstimer.

4 Slå av plasma TV strøm når apparatet ikke er i bruk.