Fordelene ved å bruke en Seat Belt

De færreste liker iført setebeltene. Noen finner dem sammentrekkende mens andre bare hater å bruke dem fordi det er pålagt ved lov. Til tross for fordelene med å bruke bilbelte, så mange som 25 prosent av sjåfører og passasjerer nekter å bruke dem uansett grunn. Heldigvis er flere og flere mennesker lytter til statistikken og realisere deres behov for å bruke denne livreddende enhet.

livreddere

Den største fordelen med å bruke bilbelte er at det kan redde live i en kollisjon eller en annen form for ulykke. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ble mer enn 9000 liv spart hvert år som følge av bruk av bilbelte. I 2006 alene, ble mer enn 15.000 liv spart fordi de hadde på seg setebeltet.

billetter

Mange sjåfører bare bære sitt sete belte for å unngå å få en billett. Selv om det ikke er noen punkter vurderes til førerkort for ikke på seg bilbelte, kan billetter varierer fra $ 10 til $ 250 for en første lovbrudd, avhengig av staten der du får billetten. Lovene for bruk av bilbelte er annen stat etter stat. I noen stater som California, Kentucky og Delaware, kan voksne passasjerer i baksetet får billetter for ikke på seg setebeltet. I noen stater, er dette en primær lovbrudd, noe som betyr at en politimann kan trekke over bilen utelukkende for slike lovbrudd. I stater hvor setebelte lover er sekundært, kan en offiser bare trekke over et kjøretøy for en annen forbrytelse før utstedelse av billett for unnlatelse av å bruke bilbelte.

Reduser Injury

I mindre kollisjoner, har bilbelte bruk vist seg å redusere potensiell skade for sjåfører og passasjerer. Når du er i et kjøretøy er involvert i en mindre kollisjon, kroppen din kan bli kastet forover, forårsaker hodet treffer dashbordet eller frontruten. Med bilbelte, derimot, er kroppen din behersket å hindre at dette skjer. Ifølge rapporter fra NHTSA, bruker bilbelte reduserer risikoen for skader i mindre ulykker med så mye som 50 prosent.

Sette et eksempel

Hvis du er en forelder, iført sikkerhetsbeltet setter et godt eksempel for dine barn eller yngre sjåfører i husstanden. Barn lærer mange av deres atferd ved eksempel, og når du gjør en vane å sette sikkerhetsbeltet på når du setter deg bak rattet, er det mer sannsynlig å gjøre det samme når de kjører.

Lavere medisinske kostnader

Ifølge NHTSA, folk som hadde på seg setebeltene under en kollisjon betale ca 60 prosent mindre i medisinsk regninger enn folk som ikke hadde på seg setebeltene.