Hvordan velge en TV-skjerm Type

Kjøpe en TV kan være komplisert. Det er mange ulike faktorer å vurdere og skjermtypen er bare ett av dem. Disse trinnene kan hjelpe deg i å velge en TV-skjerm type.

Bruksanvisning

1 Tenk hvilken størrelse skjermbildet du vil. Ulike størrelse bilder ser bedre ut på små eller store skjermer. Bruk din ønskede størrelse som en rettesnor for de beste typer skjermer.

2 Ta budsjettet, romstørrelse og stil i betraktning. Noen skjermtyper (HDTV for eksempel) starter på en høyere pris tier enn andre. Du bør også vite hvilken størrelse TV vil passe best i rommet ditt.

3 Bestem hvordan du føler om selve bildet. Hvis du ønsker en feilfri bilde hele tiden, er det beste alternativet en tradisjonell katodestrålerør (CRT) TV. Mens andre typer tilbyr utmerket kvalitet også, teknologi (som DLP) har ennå ikke fullt ut fange opp.

4 Avgjør om TV vil gå i et underholdningssenter, være selvstående eller henge på veggen. Hvis du ønsker å få trendy eller bare spare plass, mange LCD (liquid crystal display) og plasma-stil TVer kommer i 3-4 tommers dype skjermer laget for å henge på veggen. Disse glatt utseende skjermer kommer i en rekke størrelser som kan passe i alle rom.

5 Vite forskjellen mellom analog og digital-TV. Din 10-år gamle TV er mest sannsynlig analog. Hvis du gjør investeringen i en ny TV, velge digital TV, helst HDTV. Analog er på vei ut (som er grunnen til at det er den billigste av TV-skjermer der ute) og vil snart være utdødd.

6 Tenk bildekvalitet. Flatskjermer gir bedre bildekvalitet enn formede skjermer. Mens plasma og LCD-bildene er av høy kvalitet, er den høyeste kvalitet HDTV. HD gir skarpe bilder, selv med ikke-HD-signaler.

Hint

  • De fleste nye typer TV-skjermer (HDTV, LCD eller plasma) er den ruten du ønsker å gå. De har forskjellige kvaliteter som gjør dem unike, men de har alle én ting til felles: nyere teknologi. Teknologien for TV er et stadig utviklende prosess. For eksempel, den nyeste type skjerm tilgjengelig, Liquid Crystal on Silicon (LCOS), produserer glatte, klare bilder og kombinerer CRT og DLP-teknologi (noe som gjør for en stor skjerm). Men det er fortsatt ganske dyrt.
  • De fleste HDTV-apparater har skjermer som er 26 inches eller større. De fleste har også en 16: 9 widescreen (rektangulær og flott å se på filmer), men en liten del har en 4: (firkant) skjerm (best for vanlig TV-titting) 3.
  • Screens blir dyrere jo større og mer teknologisk avanserte de er. Hvis du er ute etter en stor skjerm HDTV, har tenkt å betale i overkant av $ 2000. Vær sikker på at budsjettet matcher dine valg i skjermtype og størrelse.