Kan jeg få en Sidekick LX på MetroPCS?

Kan jeg få en Sidekick LX på MetroPCS?


Det er sant at mange telefoner kan brukes med ulike tjenesteleverandører - faktisk er en masse telefoner spesielt designet for dette. Men ikke alle telefoner kan brukes i alle nettverk, og dessverre kan Slide LX ikke brukes med MetroPCS. Men problemet er mer komplisert enn bare uforlikelighet av denne en telefon med dette nettverk.

GSM-nettverket

Global System for Mobile Communications Network (GSM) er den mest brukte teknologien for mobiltelefoner på planeten. Mange ulike tjenesteleverandører over hele verden bruker denne teknologien. I Nord-Amerika, selskaper som AT & T, T-Mobile og Rogers Wireless alle bruker GSM. Telefoner på GSM-nettet er designet for å være utbyttbare med andre operatører på samme nettverk - for eksempel, kan du bruke en Rogers Wireless telefon med T-Mobile service. Dette er gjort mulig delvis på grunn av en brikke som kalles et SIM-kort. SIM-kort relé kommunikasjon mellom GSM-telefoner og GSM-nettet. Når bytte telefoner, kan du bare ta ut SIM-kortet og sett det inn i den nye telefonen, effektivt flytte telefonnummeret ditt, kontakter og annen informasjon til den nye telefonen. Du kan også bruke andre operatørers SIM-kort i telefonen, og gir deg en alternativ leverandør uten å måtte bytte telefoner eller signere en ny kontrakt. Før du kan utføre denne prosessen må du imidlertid først låse opp telefonen.

Unlocking

De fleste operatører holde sine telefoner låst til deres nettverk. Dette betyr at du bare kan bruke leverandøren som solgte deg telefonen. Unlocking er prosessen som omgjør dette, slik at du kan ta ut SIM-kortet fra en telefon, og sett den inn i en annen. Unlocking kan du også motta SIM-kort fra andre tjenesteleverandører. Låse vanligvis innebærer å legge inn en kode basert på telefonens IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity). IMEI-nummeret gjør hver telefon som skal låses med en unik kode, slik at brukerne ikke kan passere langs låse opp informasjon til hverandre. Etter å sette inn en ny utenlandsk eller forhåndsbetalt SIM-kort, går du inn låsekoden, og du er klar til å bruke det nye nettverket.

CDMA-nettverket

GSM største konkurrent i USA er den CDMA-nettverk. Selskaper som Verizon Wireless og Sprint / Nextel bruker CDMA-nettverk, som gjør mindre selskaper som MetroPCS og Boost Mobile. CDMA-telefoner ikke har SIM-kort. I stedet er det hardware innebygd i telefonen som gjør det mulig å kommunisere med sitt nettverk direkte. Mens CDMA og GSM-telefoner varierer i de typer radiobølger de avgir, er den reelle forskjellen SIM-kortet. CDMA-telefoner ikke har dem, og telefonene du får på CDMA-nettet har å bo hos sine leverandører. For eksempel kan du ikke bruke en Sprint / Nextel telefon med MetroPCS service.

Sette alt sammen

Fordi MetroPCS opererer på CDMA-nettverk og Slide LX er en GSM-basert telefon, de to er inkompatible. Dette er ikke fordi MetroPCS har skapt en vilkårlig politikk mot å akseptere GSM-telefoner - det er fordi teknologien ikke kan arbeide sammen. The Slide LX kommuniserer til sine nettverk på en annen måte enn MetroPCS telefoner gjør. The Slide LX kan brukes med mange forskjellige nettverk, inkludert AT & T, T-Mobile, Rogers Wireless og Vodafone. Men det kan ikke brukes med MetroPCS, eller andre CDMA leverandør for den saks skyld - inkludert Verizon og Sprint / Nextel. De eneste telefoner som fungerer på MetroPCS nettverket er MetroPCS telefoner.