Hvordan bruke en UV Dye for en oljelekkasje

Hvordan bruke en UV Dye for en oljelekkasje


Hvis en bilmotor lekker, men plasseringen av lekkasjen er ukjent, vil noen mekanikere å bruke en ultrafiolett (UV) fargestoff for å bidra til å lokalisere lekkasjen. UV-fargestoff er utformet for å være kompatibel med bilens motor, og er satt på plass i motorens olje. Når UV-fargestoffet har blitt kjørt gjennom motoren, er en UV-lys brukes under kjøretøyet for å finne kilden til lekkasjen. UV-lys reagerer med UV-fargestoff, forårsaker den til å gløde, slik at det er umiddelbart synlig for det blotte øye.

Bruksanvisning

1 Legg oljebasert UV fargestoff til bilens motor i den foreskrevne forholdet. Beholderen for fargestoffet vil liste riktig forhold.

2 Kjør bilens motor i noen minutter.

3 Parker bilen på flat mark. Sett overføring i "Park". Sett på parkeringsbremsen. Bruk bilen jack å løfte fronten av bilen, noe som gjør at motoren under tilgjengelig. Plasser en jack stå under bilen rammen og bruke bilen jack å senke bilen på stativet.

4 Klatre under bilen og slå på UV-lys.

5 Skinne i lyset på alle deler av motorens oljesystem til ligger en flekk av glødende UV fargestoff. Området ved hvilke UV-fargestoff er funnet er vanligvis ved siden av kilden til lekkasjen. Fargen at UV fargestoff vil lyse avhenger av merkevaren du har kjøpt.