1976 Cadillac 500 Spesifikasjoner

I 1976, standard motor på full-size Cadillac var den 7,7 liter, V8, 500-kubikk tomme som ga jevn ride og makt som Cadillacs på den tiden var kjent for. I et overgangsår, som selskapet rullet ut mindre motorer i sin Sevilla, den 1976 500 var en av de siste store V8-motorer som finnes lager i en Cadillac.

Størrelse

The Cadillac 500 er en 500 kubikk tomme motoren, som er massiv etter moderne standard og av respektabel størrelse av muskel bil standarder for femti og sekstitallet. Matchende denne størrelsen med en kapasitet 7,7 liter, 500 var i stand til massevis av kraft.

Ballonger

The Cadillac 500 løp åtte sylindere, noe som gjør det til en V8-motor. Disse motorene er sjelden funnet i dag, ettersom økonomien er mer opptatt av drivstofføkonomi enn rå kraft. Men disse motorene var vanlig på syttitallet og er fortsatt brukes på biler som er laget for racing og høyt dreiemoment lastebiler laget for haling, samt high-end sportsbiler.

Drivstoff levering system

Benytte en forgasser system for drivstofftilførsel, Cadillac var ikke i stand til å dra nytte av snart-å-være-utviklet innsprøytning, men heller støttet seg på velprøvde system som bil forbrenningsmotorer hadde brukt siden starten. Lettere å vedlikeholde og justere th, e forgasser var standard i minst ti år etter at 500 ble ikke lenger produseres.

modell år

500 ble brukt på 1971 til 1976 modell år, med en kort femårig løp som reflekterte de skiftende idé om hvordan en bil skal kjøre på syttitallet.