1956 Beech G35 Bonanza Specs

Den Beechcraft G35 Bonanza var et lite fly som kan frakte opp til fem personer. Flyet er designet for private og bedrifter. "V-tail" stylet flyet ble produsert fra 1947 til 1959; i 1959, Beechcraft redesignet flyet å ha en "straight-tail" design. Den versjonen senere ble kjent som G36 og er fremdeles i produksjon i dag. I 1956 ble 476 G35 inne.

spesifikasjoner

G35 hadde en Continental E-225-8 kompressormotor som produserte 225 hestekrefter. Den maksimale marsjfart på flyet var 185 km / h. Den maksimal rekkevidde på flyet - ikke inkludert 45-minutters reserve tank - var 405 nautiske miles. G35 maksimale stignings var 1300 fot per minutt, og dens operative taket var 19.000 fot. Totale drivstoffkapasitet flyet var 40 liter, men bare 34 liter var "brukbare".

Dimensjoner og vekt

G35 hadde et vingespenn på like under 32 fot, 9-7 / 8 inches Lengden på flyet var 25 fot, 1-1 / 4 inches og høyden var 7 fot, 7 tommer. Maksimal startvekt var 2775 lbs. Den totale nyttelast - all vekten som er flyttbar, slik som mannskap, passasjerer, drivstoff og last - var 1,053 lbs, men dette tallet varierer avhengig av produksjonsåret..

Funksjoner og utstyr

G35 holdt en V-tail design, noe som gir flyet en særegen utseende. Den V-hale konstruksjon reduserte antallet flygende flater fra tre til to, sammenlignet med en standard, rett hale flyet. Det ble antatt denne utformingen vil også redusere luftmotstanden, vekt og produksjonskostnader. Flyet også omtalt lang akkord stabilatorer og et enkelt, kaste-over åk kontroll. Flyet sported push-pull motorkontrollene og elektrisk propell-pitch endringskontroll. Vingene omtalt aileron trim. Giret håndtaket ble plassert på høyre side av cockpit og klaffen kontrollen var på venstre side. G35 brukt "sukk og trykk på" gear og klaff reguleringsteknikk. Det er også sported klaff og ruddervator nagler i stedet for sveiser.

Tilleggsutstyr

Motor oppgraderinger var tilgjengelig, som var hjelpesidetanker som sammen holdt ytterligere 20 liter drivstoff. Dobbel åk kontroll var et alternativ. En lang tredje vinduet var valgfritt og en fordamping klimaanlegget kunne installeres. Også ble forbedringer i kabinen ventilasjonssystemet laget, og oppgraderinger til instrumentpanelet og fly avionikk kunne installeres.