Hvordan å gjenoppbygge en KIA Sportage Engine

Kia Sportage er liten SUV kjøretøy kjent for sitt gode gass kjørelengde. Standardmodellen motor på Kia Sportage er den firesylindret motor som tilbyr 176 hestekrefter. Gjenoppbygging disse motorene er et kostnadseffektivt alternativ til å kjøpe en ny. Skadede og motorer som har over 130.000 miles med ekstrem slitasje kan ofte bli gjenoppbygd, og noen produsenter selv tilbyr engine rebuild kits for sine biler. Utføre gjenoppbygge selv kan gi stor kunnskap om kjøretøyet og bli sterkt tilfredsstillende.

Bruksanvisning

1 Sett opp motorrommet for fjerning. Koble de elektriske tilkoblinger, vakuumslanger, drivstoffledninger og gasskabler. Fjern luftinntaksventil, batteri og vifte belte.

2 Fest ombygd motoren til heisen bar på taljen. Løft motoren ut av rommet med vinsjen. Rull taljen til en klar arbeidsområde. Senk motoren på motoren stå.

3 Fest motoren på plass med motor stativ stropper. Ta av motoren heisen bar og plasser heise side.

4 Tapp av kjølevæske og olje fra motoren med fluidsperren panner. Ta ut veivakselen ved å dra i den for å avsløre manifoldene. Fjern eksos og inntak manifolder. Fjern ventil og løftestenger. Ta av dekselet på registerkjede. Koble kamaksel og registerkjede. Demonter topplokk og motorblokk.

5 Ta av bunnpannen. Løft dekkplaten med skiftenøkkel fra forbindelsesstengene. Trekk stemplene ut av motorblokken.

6 Fjern oljepumpe og trekk ut veivakselen.

7 Merke og undersøke hver motor del med markøren. Inspiser delene for omfattende skader og tilstand. Legg merke til at noen deler kan måtte skiftes ut.

8 Rengjør motorblokken fra rusk, skitt og fett med slipebørster. Hone motorblokken sylinderveggene med honing maskinen. Hone inntil veggene er glatte. Gjenoppstår og omforme stemplene, motor hoder og veivaksel med honing maskinen.

9 Smør veivaksel, stempler og sylindervegger med fett. Monter motorblokken på motoren stå.

10 Installer motoren i kjøretøyet.

Hint

  • Kjøp nye deler som ikke kan poleres eller slipt med maskinene.
  • Bruk vernebriller og hansker når du utfører vedlikehold.
  • Anvende den korrekte mengde dreiemoment til deleelementer ifølge produksjon spesifikasjonene.