2006 GMC Envoy Olje Spesifikasjoner

Den 2006 GMC Envoy har to motoralternativene - en 4,2-liters sekssylindret motor kode S og en 5,3-liters åttesylindret motor kode M. Finn VIN for å identifisere motorkode. VIN ligger på bunnen, driver-side hjørnet av frontruten. Den åttende sifret forteller deg motorkode.

4.2l motorkode S

Fabrikk anbefalinger for 4,2-liters motor inkluderer bruk av sju liter SAE 5W30 olje og en Wix 51522 oljefilter eller andre produsentens tilsvarende. Anbefalingene for oljepluggen er 19 fot-pounds av dreiemoment. Hvis en momentnøkkel er utilgjengelig, 19 fot-pounds av dreiemoment tilsvarer får tappepluggen sitter godt for hånd og deretter slå pipenøkkel omtrent tre fjerdedeler til en hel omdreining forbi tettsittende.

5.3L Motorkode M

Den 5,3-liters Envoy bruker 6,1 liter SAE 5W30 med en Wix 51042 oljefilter eller annen produsent er tilsvarende. Skru oljetappepluggen til 18 fot-pounds av dreiemoment. Kontroller alltid tappepluggen og pakningen når du bytter. En skadet tappepluggen vil ikke dreiemoment riktig og en ødelagt pakning vil lekke olje.

alternativer

For utvidet bruk eller dagsetapper, bruker lengre kjørelengde filtre og syntetiske oljer. Fabrikk anbefalinger ringe for syntetiske oljer som skal brukes med begge motortyper. Men den type olje som brukes i et kjøretøy avhenger av kjørelengde og behov av kjøretøyet. Høy kjørelengde oljer bruke tilsetningsstoffer for å hjelpe tilstand selene. Motorolje tilsetningsstoffer kan også brukes til å hjelpe tilstand selene ved hvert oljeskift.