1987 Mazda 626 Rear Strut Installasjon

Mazda 626 bruker samme type stag på baksiden som på forsiden, for det meste. Struts, samt hele suspensjon, er gjenstand for mer misbruk enn noen annen del av kjøretøyet og er lett tas for gitt. Struts er en kombinasjon av en støtdemper og fjær, samt en støtte for knokene og spindler. De 626 struts gi stivhet til den øvre delen av knoke, støtte kjøretøyet kjørehøyde og dempe aksel rebound i ulendt terreng nedtoningen turen.

Bruksanvisning

1 Lavere en bakre opprettstående seteputen på et tidspunkt og å fjerne bolten ved bunnen av side trim stykke ved hjelp av en stikkontakt. Trekk teppet tilbake på toppen av spankulere tårnet for å avdekke mutterne som fester staget. La teppet tilbake og gjøre det samme på motsatt side.

2 Løsne bakhjulet lug nuts en hel runde med lug skiftenøkkel. Blokkere forhjulene og heve bilen med gulvet jack plassert i midten av bakakselen. Plasser en jack stå på hver side av kroppen på den foretrukne jekkpunktet og senke bilen å hvile på tribunen. Fortsett å fjerne bakhjulene.

3 Fjerne den U-formede bøyle sikring bremsekalippernes slangen til staget. Ved hjelp av en skiftenøkkel og socket kombinasjon, fjern de to store muttere og bolter som fester staget til knoke. Ikke skille de to, men å holde strut fra å falle når de beste nøtter er fjernet.

4 Fjern de beste nøtter som fester staget til kroppen ved hjelp av en stikkontakt og kort forlengelse. Grab strut og skille den fra knoke og ta den ut under bilen.

5 Installer våren kompressor, og husk å ta tak i spoler så langt fra hverandre som mulig, og sentrere det på våren. Mye av trykk er nødvendig for å komprimere dem, og det ville ikke være bidrar til en lang levetid for å tillate kompressoren å gli av. Holde staget oppreist på gulvet med kompressoren installert. Komprimere fjæren inntil det er en liten åpning mellom den øvre spiral av fjæren og monteringsplaten.

6 Fjern den øverste mutteren med en stikkontakt. Dersom den ønsker å spinne, vil det være nødvendig å holde staget stang med en liten skrunøkkel og bruke et annet for å bryte løs mutter. Hold strut foran deg med de lavere strut mount vender bort. Dette gjør bare det enklere å installere toppen strut plate i samme posisjon. Legg merke til plasseringen av de øverste stenderne i forhold til retningen staget står overfor. Løft platen av og legg den ned ved siden av deg i samme retning.

7 Løft våren og kompressor av forsiktig og legg den ned parallelt med deg så hvis kompressoren glipper løpet av våren vil ikke sprette opp mot deg. Løft av støv støvelen og den nedre gummifjærsete.

8 Ta den nye strut fra boksen. Den vil ha senterstangen låst inn i staget. Bruk en skiftenøkkel og skru toppen av stangen og den vil automatisk utvide til full lengde.

9 Hold den nye strut med lavere montere vekk fra deg. Monter gummifjærsete, noe som gjør at den sitter ordentlig hvor enden av spolen er plassert. Installer støv boot.

10 Installer våren, noe som gjør at bunnen spolen er plassert med enden av spolen på plass. Installere den øvre festeplaten med knastene vender så nær som mulig i den samme retning. Installer skive og mutter. Kjør mutteren så langt ned som mulig før det begynner å snu. Slipp trykket på våren. Den ekstra press på monteringsplaten vil gjøre det lettere å dreiemoment. Trekk den øverste mutteren til 56 fot-pounds.

11 Plasser staget under spankulere tårn og senk den nok til å plassere festet på knoke. Dette vil holde den opp for nå. Plasser gulvet jack under akselen du arbeider på. Hev jack mens guiding strut og festeboltene i monteringsoverflaten i toppen av spankulere tårn. Installer de øvre boltene og trekk dem til 21 fot-pounds.

12 Installer de to store muttere og bolter i knoke og spankulere mount. Dreiemoment dem til 86 fot-pounds. Monter bremseledning til staget ved hjelp av en U-formet klemme. Gjør det samme på motsatt side.

1. 3 Monter dekk og dreiemoment lug nuts til 87 fot-pounds. Løft bilen og ta ut jack stands. Senk bilen. Skyv teppet tilbake på plass og montere side bekledninger.