Standard Definition TV Oppløsning

Begrepet standard TV, eller SDTV, ble bare relevant når HD-TV entret scenen - før det, alle TVer var standard, og så spesifikasjonene for dette formatet ble ansett som normalt. Oppløsningen for standard TV er den komparative base for å dømme alle andre spesifikasjoner, og noe utover det regnes som høy definisjon.

Betydning

Diskusjon av standard TV ble mer relevant når kringkastere begynt å forberede for digital-TV. Før gjorde analoge signaler ikke har så mye variasjon i oppløsning på grunn av fysiske begrensninger - digital formatering betyr oppløsninger kan endres på fly.

Standard vedtak ble unnfanget av flere grupper, basert på eldre NTSC og PAL avtaler. SDTV danner basis for å avgjøre om noe er HDTV, det er derfor det er viktig.

typer

Alt opp til 640X480 anses SDTV, eller vanlig TV. Det betyr 640 piksler x 480 piksler, interlaced. Med andre ord, er bildet gjengis i to halvdeler, som hver 320x240 i størrelse, som er det opprinnelige skjermoppløsning for NTSC. PAL-sendinger er litt større. Husk både NTSC og PAL er analoge standarder; begrepet SDTV refererer nå til digitale sendinger.

Forbedret Definition TV

EDTV er en slektning av SDTV, utvide på det å 876X480. Dette større bildestørrelsen var i utgangspunktet ment å være base HDTV oppløsning, men ble snart erstattet av 720p, eller 1280X720 progressiv scan. EDTV ble aldri brukt på analoge apparater, er det en digital oppløsning. Analoger aldri gikk utover 640X480.

betraktninger

På grunn av overgangen til digital-TV i juni 2009, er det vitale forbrukerne forstår forskjellen i form - en gang til, refererer SDTV til de laveste oppløsninger som støttes av digital-TV, eller 640X480. Vanlig TV og analog TV beskrive normal kringkasting oppløsning før advent av digital-TV - også 640X480. All HDTV video er digital som standard.

Tilgjengelighet

Alt gratis til luft sendinger post-juni 2009 i USA er SDTV, med oppløsning på opptil 640X480 interlaced. Kabel- og satellitt-leverandører bruker også denne oppløsningen som deres entry level, med høyere oppløsning, eller HDTV, vanligvis koster ekstra å motta.

pixel Count

Å enkleste måten å måle skjermstørrelse er å betrakte resolusjoner som matematiske ligninger. For eksempel, 640X480 tilsvarer 307,200 piksler på skjermen samtidig, mens 1920X720 betyr 1,382,400 piksler. Dette gjør det enkelt å forstå hvilke av formatene gir en større, mer detaljert bilde. Husk analog TV var opprinnelig 320x240, som er liten på 76,800 prikker.

interchangeability

Digitale TV-resolusjoner er bakoverkompatibel. Dette betyr en 32-tommers LCD-skjerm kan vise både sin opprinnelige 720p oppløsning og noe under den, inkludert standard definition TV. Men oppløsninger mindre enn en skjerm på mors størrelse medfører oppskalering eller stretching, forstyrrer bildekvalitet.

Gamle rør-TV ikke har begrensninger på oppløsning, men analoge signaler kan ikke bære tilstrekkelige data som støtter HDTV. Derfor, mens med digital TV skjermen er flaskehalsen, med analog TV er det signalet som er begrenset til visse oppløsninger. Dette er grunnen til at en gammel TV ikke kan vise nye HDTV-signaler.