2005 Nissan Altima bremsereparasjoner

I løpet av de siste dagene, ville jeg fått høre en ganske ekkel pipende lyd fra fronten av min 2005 Nissan Altima, og når jeg endelig fikk sjansen til å trekke forhjulene av, fant jeg ut at mine bremseklosser var ganske lav. Jeg fant ut at å erstatte putene på min Altima er som de fleste biler, og jeg fikk jobben gjort på fridagen min, og i tid for spillet.

fjerning

Når jeg fjernet bremseklossene, jeg nøye pried mellomlegg fra mellomlegg dekselet og mellomlegg fra den indre bremsekloss, og mellomlegg fra den ytre bremsekloss, ved hjelp av en flat skrutrekker. Siden mine nye pads ikke kom med mellomlegg og avstands dekker, reddet jeg disse for gjenbruk på nye pads. Mine rotorer hadde noen ganske tunge spor i dem, så jeg gikk videre og fjernet Bremsecalipperholder bolter med en breaker bar og socket, og trakk rotoren ut av navet - rotoren var frosset til navet, så jeg tappet den med en gummihammer for å frigjøre den.

Installasjon

Jeg reinstallert Bremsecalipperholder etter installasjon rotoren, deretter strammet boltene mellom 53 og 72 fot-pounds. Før du installerer putene, justert jeg shims med hver pad og klippet shims på putene, deretter belagt baksiden av hvert mellomlegg med skivebrems fett. Jeg deretter justert mellomlegg dekselet med baksiden av indre bremsekloss - den ene med metall tyster indikatoren på toppen av det - og knipset den på plass på puten. Jeg belagt mellomlegg dekselet med skivebrems fett, så gled bremseklossene i bøylen braketten. Jeg strammet caliper bolter til mellom 16 og 23 fot-pounds, og til hjulmutrene til 80 fot-pounds.