Spesifikasjoner for LS1 hodet Torque

Den LS1 er en 5,7-liters V8-motor produsert av General Motors. Den brukes i slike biler som Chevrolet Corvette fra 1997 til 2004, og Pontiac GTO i 2004.

Topplokk

I en motor, topplokk, også kjent bare som "hodet", ligger på toppen av sylinderne på motorblokken. Apparatet består av en plattform som omfatter ventiler og tennplugger.

moment~~POS=TRUNC

Dreiemoment refererer til den kraft som er nødvendig for å rotere et objekt, i dette tilfellet en mutter eller en bolt, rundt en akse eller svinge. Du kan tenke på det som en vri. Hvis mer enn ett trinn er nødvendig, bør du vente 15 minutter mellom hver enkelt for å sikre at boltene har tid til å strekke seg og bosette før du får mer dreiemoment.

spesifikasjoner

Topplokk bolter i LS1 motoren krever 22 ft.-lb. dreiemoment til å bli ordentlig med motorblokken. De rocker arm bolter til topplokk med 22 ft.-lb. dreiemoment. Ventildekselet og dampen avtrekksrøret kreve både 8,83 ft.-lb. dreiemoment å feste til topplokket.

Eksosmanifolden krever to trinn for å feste til topplokk: først til 11 ft.-lb. dreiemoment, og deretter til 18 ft.-lb. Inntak mange bolter til topplokk først med 3,67 ft.-lb. dreiemoment, og deretter til 7,42 ft.-lb.