Slik tester EGR Ventil

En EGR ventil bidrar til å redusere forurensning og gjøre bilen kjøre mer effektivt ved å resirkulere luften fra eksos tilbake inn i motoren. Når en EGR ventil er feil, vil du vite, fordi bilen ikke vil på tomgang (det vil være "grov"). Eller, kan du høre en banke lyd som kommer fra motoren. Dette er lyden av motorens inntak / eksos ventiler treffer stempelhodene - som kan skade dem og forvandle bilen til en svært tung paperweight. Heldigvis kan du teste din EGR ventil i garasjen, oppkjørselen eller på siden av veien.

Bruksanvisning

1 Sett i nødbremsen på, og sette bilen i nøytral hvis kjøretøyet har en manuell girkasse. Hvis kjøretøyet er automatisk, la den i parken, og sette i nødbremsen på.

2 Trekk hetten utløserspaken for å låse opp panseret, og deretter åpne den opp.

3 Slik tester EGR Ventil

Finn EGR ventil. det vil være i forskjellige steder på forskjellige biler, men det er vanligvis plassert på inntaket manifold eller hodet.

4 Finn EGR ventil stempelet. Dette er hva som styrer eksos resirkulasjon.

5 Ha en assistent rev motoren mens du sjekker stempelet bevegelse. Hvis stempelet åpner og lukker (frem og tilbake), så din EGR ventilen fungerer som den skal. Hvis den ikke åpne og lukke, så din EGR ventilen har sviktet eller stempelet stikker. Du må ha den fjernet og renset, eller, hvis det har sviktet, må du få det erstattet.