Slik reparerer en Marine Radar

Slik reparerer en Marine Radar


Mange båteiere er kjent med seil operasjoner, men de kan ikke være klar over de mange sporadiske justeringer som trengs på båtens deler. Ett element i en båt som kan ha behov for hyppige oppdateringer er det marine radarsystemet. En båt radar systemet bruker bevegelsesregistrering til fornuft tilstedeværelsen av andre båter og gjenstander i vannet rundt deg. Enten du er en nybegynner sjømann eller en semi-profesjonell, kan du lære hvordan du kan gjøre mindre justeringer i håndverket marine radarsystem.

Bruksanvisning

1 Juster følsomheten til radar med "gain" bryteren. Hvis du passerer et åpenbart mål, for eksempel en båt synlig i nær avstand, men radaren ikke slås på, kan det trenger ikke mer enn en liten knott justering. For den høyeste grad av nøyaktighet, justere rattet på en klar dag som en kontroll emne. Dette vil tillate deg å gjøre mer nøyaktige justeringer i fremtiden.

2 Bruk "sea clutter" knotten på marine radar for å hindre at mekanismen fra tolke bevegelse av bølger som et mål. Ikke bare kan dette føre til unødig panikk, men det kan holde radaren oppdager et hav bøye eller robåt rett ved siden av deg. Sea rot kan best beskrives som en kortdistanse-følsomhetskontroll at du bør justere nøye ved å skru det ned før alt rot er undertrykt og snu den opp bare til rot begynner å vises.

3 Juster kontroll merket "vær". Været interferens kan oppstå når en storm eller squall produserer mye nedbør og fører til en "white out" på radarskjermen. Drei kontroll så høyt som du trenger for å slik at skjermen ikke lenger maskert av været, og du kan igjen se små mål i nærheten.

4 Leie en tekniker til å utføre regelmessige tune-ups på marine radar. Selv om du tror at radaren fungerer som den skal, kan en profesjonell finne tekniske problemer som er usynlig for de fleste brukere.

Hint

  • Rådfør deg med radarens bruksanvisningen før du begynner å gjøre justeringer. Mens de fleste radarsystemer er like, navnene for knotter, ringer og brytere varierer fra produsent.