Slik installerer en Stereo i en 2003 Dodge Ram

Selv om du kanskje tror du har å ta 2003 Dodge Ram til en bilstereo spesialist for å ha stereoanlegget skiftes ut, gjør det selv er en enkel og grei prosess. Slik bytter du stereo, trenger du bare noen få enkle verktøy og en Dodge dash adapter. Adapteren er nødvendig siden fabrikken stereo i en Ram er mye større enn en ettermarkedet stereo. Adapteren gjør det mulig for ettermarkedet stereo å passe inn i feltet utpekt for fabrikken stereo.

Bruksanvisning

1 Koble den negative batterikabelen fra Ram batteri. Bruk tang til å løsne festemutteren og trekk vaier opp og ut av batteripolen.

2 Løsne trim panelet fra undersiden av rattstammen. Panelet holdes på plass av noen plast klipp. Bruk fingrene til å lirke panelet fri fra klippene og sett det til side.

3 Fjern Phillips skruer fra under høyre varmeapparat vent på midtkonsollen, rett til høyre for radioen. Bruk fingrene til å lirke sentrum trim panel løs fra dashbordet og fjerne det. Hvis panelet er vanskelig å fjerne, bruk en flat skrutrekker for å løsne den.

4 Skru de fire Phillips skruer som holder radioen på plass. Skyv radioen ut av dashbordet og koble kabelen fra baksiden for å fjerne radio helt.

5 Skyv buret følger med den nye stereo inn i dashbordet adapter. Bøy metalltappene på buret ned for å låse den inn i adapteren. Skyv den nye stereo inn i buret / adaptermonteringen.

6 Koble antennekabelen og ledningsnettet til baksiden av den nye stereo. Skyv stereo og dash adapter enheten i dashbordet og skru den på plass med de originale skruer for fabrikken stereo.

7 Bytt sentrum trim panel og rattstamme trim panel. Koble batterikabelen.