Slik fjerner drivstofftanken på en 2001 Infiniti I30

Du vil sjelden trenger å fjerne bensintanken på 2001 Infiniti I30, men det er tider da det kan være nødvendig. Du må fjerne tanken å endre drivstoffpumpe, og på den 3,0-liter og 3,5-liters motorer, er drivstoffilteret også i drivstofftanken. I30 drivstofftanken kan holde 18,5 liter drivstoff, noe som gir bilen lengre rekkevidde. Fjerne bensintanken er moderat utfordrende, men det er noe du bør være i stand til å gjøre rett i din egen garasje på under en time.

Bruksanvisning

1 Parkere Infiniti på et plant underlag. Slå av motoren. Flytt setet helt tilbake, slik at du kan få under dashbordet.

2 Åpne tilgangspanelet under dashbordet på venstre kick-panelet. Trekk ut bensinpumpe releet og sett den til side. Start motoren og la den gå i noen sekunder før det boder eller dør. Når dette skjer, kan du prøve å starte motoren et par ganger. Du har nå lettet på drivstoffsystemet. Vri nøkkelen av og sett drivstoffpumpen stafett.

3 Åpne panseret og løsne den negative batterikabelklemmen med en skiftenøkkel. Fjern kabelen fra batteriet.

4 Åpne tankdekslet og fjern tanklokket. Sett inn en hevert slange inn i påfyllingshullet. Feste en hevert pumpe til røret og pumpe drivstoff fra tanken inn i en brennstoffbeholderen.

5 Hev bak på bilen med et gulv jack og sette inn et sett med bukker under. Senk Infiniti på bukker.

6 Se under I30 mot baksiden for å finne drivstofftanken. Du vil se drivstoffpumpen elektrisk tilkobling. Skyv og dra i spaken for å koble den. I det samme området vil du se drivstoff linje hurtigkoblingene. Klem tappene på hver side av hver kontakt sammen med fingrene og trekke linjene fra tilkoblingen.

7 Finn de tre slanger festet til førersiden av drivstofftanken. Fjern slangeklemmer med en skrutrekker og trekk slangene av tanken.

8 Plasser et gulv jack under tanken og heve den opp sakte til det setter litt press på tanken. Tanken er sikret med to metallbånd som løper forfra og bakover på bunnen av tanken. Fjern bandet boltene på baksiden av tanken med en skralle og socket.

9 Senk bensintanken sakte med gulvet jack og trekk den ut fra under bilen.

Hint

  • Sørg for å jobbe i et godt ventilert område. Ikke røyk i arbeidsområdet. Alltid holde et brannslukningsapparat for hånden. Sørg for å skikkelig lagre drenert drivstoff.