Slik installerer den bakre Seal på en Turbo 350 Transmission

General Motors har installert 350 Turbo Hydra-Matic tre-trinns automatisk girkasse i en rekke av sine modeller mellom 1964 og 1972. Siden disse er gamle biler, er det er en god sjanse for overførings selene kunne mislykkes. Den bakre forseglingen på en Turbo Hydra-Matic ligger der drivakselen møter baksiden av overføringen, og tjener til å holde overføring væske inni. Utskifting av den bakre tetning er en forholdsvis vanskelig oppgave, men kan utføres av de fleste gjør-det-selv-mekanikk i omtrent en time ved hjelp av grunnleggende reparasjonsverktøy.

Bruksanvisning

1 Hev bilen på en hydraulisk heis. Tapp av overføringen. Fjern de to boltene som holder bære peiling til korset medlem og fjerne lageret. Bærelageret er plassert i midten av drivakselen. Det er en bolt på hver side av den.

2 Bruk en hammer og dor å drive roll pin ut av utgående flens. Den utgående flens er plassert på baksiden av overførings og er vanligvis malt svart.

3 Trekk drivakselen bakover ut av transmisjonen utgående aksel og feste drivakselen ut av veien.

4 Lirk den gamle pakningen ut av setet med en pakningsavtrekker eller lang skrutrekker. Med drivakselen fjernet, må tetningen være umiddelbart åpenbare på den bakre flate av overføringen.

5 Plasser den nye pakningen og plassere et segl driver eller socket over segl og trykk forseglingen på plass.

6 Utfør du trinn tre i motsatt rekkefølge for å installere drivverket komponenter.

7 Fyll girkasse med ni liter ny girolje. Hell overføring væske inn gjennom peilepinnerøret.