Slik feilsøker en Transmission System

Det finnes en rekke overføringsproblemer som kan oppstå i bilen, men det er feilsøking teknikker du kan påta seg å isolere dem. Finne disse problemene på et tidlig stadium kan forhindre kostbare problemer fra overflaten i bilens girkasse.

Bruksanvisning

1 Studer bakken for rødlig væske eller overføring væske lekkasjer under bilens motor. Hvis det er væskelekkasje, inspisere bilen for kilden til lekkasjer. Dette kan være et resultat av en defekt pan pakning eller en påfyllingsrøret.

2 Undersøk påfyllingsrøret og se etter lekkende væske drypper ut av den. Dette kan være på grunn av overfylling eller en defekt ventil eller et skittent filter.

3 Se på overføring væske og merke hvis det er svart, skummel i utseende eller har en brent lukt. Dette kan være et resultat av en overopphetet girkasse eller lave overføring væskenivåer.

4 Legg merke til om det er en høy-pitch, klynking lyden kommer fra motoren mens du kjører. Dette kan være et resultat av lav overføring væske nivåer eller en skitten eller tilstoppet overføring filter.

5 Vær oppmerksom på vanskelige eller hakkete giring. Dette kan være et resultat av lav transmisjonsfluid, et tilstoppet filter overføring eller problemer innenfor giret aksel.

Hint

  • Sørge for at kjøretøyet har en tilstrekkelig mengde overføring væske kan forhindre at enkelte problemer. Inspiser overføring væske nivåer ca hvert halvår. Bilprodusenter anbefaler vanligvis at motoren går mens du sjekker overføring væske nivåer.
  • Hvis bilen din har overføringsproblemer, kan det være lurt å ta den med til en kvalifisert mekaniker for en inspeksjon.