Slik bruker du et bilde lysmåler

Lys er avgjørende for fotografens kunst. Måten det faller på en gjenstand og reflekteres tilbake gjennom linsen på til den digitale bildesensoren eller film er det som bestemmer hvordan et bilde vil bli utsatt for. De fleste moderne kameraer vil ha noen form for system for å måle lys og eksponering. Disse spenner fra det enkle til svært avanserte. Imidlertid eksisterer visse situasjoner hvor det er mulig å lure selv de mest avanserte målesystem. Ved hjelp av en håndholdt lysmåler vil hindre at dette skjer, og gi en mer nøyaktig eksponering lesing.

Bruksanvisning

1 Test batteriene i apparatet, hvis det er nødvendig, og erstatte eventuelle svake batterier med fersk ladede batterier. Dårlig ladet og svake batterier kan påvirke målerens ytelse og gi en unøyaktig lesing.

2 Sett ISO justering på lysmåleren til å matche filmen hastighet eller ISO på kameraet innstillingen. På noen modeller av lysmåler, kan du også velge å sette en lukkerhastighet eller blenderinnstilling og la lysmåleren å bestemme resten av innstillingene dine for deg. Noen modeller vil bare gi en avlesning av alle akseptable lukkertid og blenderåpning kombinasjoner.

3 Velg reflektert eller hendelse lys lesing. Dette er mulig på lysmålere som måler både innfallende og reflektert lys. Hvis apparatet skal bare måle en type lys, trenger du ikke å velge denne innstillingen. For hendelsen lette opplesninger, sørg kuppelen eller diffuser dekselet sitter på plass over lys lesing cellen.

4 Måle lyset. For hendelsen lette avlesninger, holder du apparatet så nær motivet som mulig for lesingen, sikter meter tilbake mot kameraet, og trykk på måleknappen. Denne typen lesing måler lyset som faller på motivet og er bra for studioarbeid eller bilder med høy kontrast der en direkte avlesning kan føre til måleren for å gi en unøyaktig eksponering. For reflektert lysmåling, sørg diffuser dome er slått av målecellen og tar sikte på måleren. Rett meter på motivet, så nært som mulig, og trykk på måleknappen for en lesning. Denne typen lesing er ideell for motiver som er på avstand.

5 Juster kamerainnstillingene basert på lys måleravlesning. Din lys måleravlesning vil variere basert på hvilke innstillinger ble valgt i begynnelsen av prosessen - det kan gi deg en lukkertid, blenderåpning eller ISO-innstilling, eller en kombinasjon av de tre. Lysmåleren lese kan avvike fra i kameraet lesing. Du er nå klar til å fotografere.