Sammenligninger av smarttelefoner

Mens alle smarttelefoner kan utføre PDA-funksjoner som organisering og planlegging, samt personlig databehandling funksjoner som nettsurfing og e-post, ikke to smartphones er like. Enten du er i markedet for en ny smarttelefon eller bare er interessert i den nyeste teknologien som smartphone produsenter har å tilby, gjennomgang av funksjoner i ulike smartphone-modeller kan være gunstig.

Interface

Grensesnitt er de fysiske komponentene som lar deg kommunisere med programvare for smarttelefoner. En av de mest vanlige typer grensesnitt som smartphones er avhengige av er berøringsskjermen, eller berøringsfølsom skjerm. En berøringsskjerm smarttelefon kan du bla mellom menyer ved å dra en finger over skjermen. Du kan velge ikoner og alternativer ved å trykke på skjermen, og - med noen smarttelefoner, som iPhone - du kan zoome inn på objekter ved å knipe skjermen. Eksempler på berøringsskjermen smarttelefoner har iPhone 4 og 3GS, Samsung Focus og Droid Incredible. En annen type smarttelefon grensesnitt er den fullt QWERTY-tastatur, som har den samme nøkkelen konfigurasjon som en skrivemaskin / PC-tastatur. Et vanlig eksempel på en smarttelefon med denne typen grensesnitt er Blackberry Torch 9800. Andre smarttelefoner, som Droid Pro, har både berøringsskjerm og QWERTY-grensesnitt.

Skjerm størrelse

En større skjermstørrelse kan romme større ikoner og tekst på skjermen med en smarttelefon, noe som gjør det lettere for deg å se hvilke alternativer du velge fra. Eksempler på smarttelefoner med spesielt store vinduene er det Droid X og HTC EVO 4G, som begge har 4,3-tommers skjermer. Skjerm størrelse er et mål på den diagonale avstand mellom den nederste hjørne av en skjerm og en øvre, motsatt hjørne. Andre skjermstørrelser for smarttelefoner har 4,0 inches, 3,8 inches, 3,5 inches og 3,1 inches. Eksempler på smarttelefoner som har disse skjermstørrelser er henholdsvis Motorola Atrix, T-Mobile myTouch 4G, iPhone 4 og Droid Pro.

Skjermoppløsning

Når det gjelder den generelle bildekvaliteten som en smarttelefon gir ved visning av bilder eller video, er skjermoppløsningen en bedre ytelse-indikator enn skjermstørrelsen. Oppløsning refererer til antall piksler, eller bitte små firkanter av belysning, som en skjerm kombinerer å danne sammenhengende bilder. Noen av de høyeste oppløsning smartphones inkluderer iPhone 4 og Droid X. Mens det tidligere har en oppløsning på 960 piksler x 640 piksler, noe som tilsvarer 614,400 piksler totalt, har sistnevnte en oppløsning på 480 piksler x 854 piksler, noe som tilsvarer 409 920 piksler totalt. En av de mest vanlige skjermoppløsninger for en smarttelefon er 480 av 800 piksler, og er en oppløsning som - som eksempler - HTC Thunderbolt, myTouch 4G, Samsung Galaxy S, HTC EVO 4G og Droid Incredible alle deler.

tilkobling

Alle smarttelefoner er i stand til å koble til trådløse nettverk. Disse inkluderer trådløse lokalnett, som gir trådløs Internett-tilgang og personlige områder nettverk, som gjør at smarttelefoner til å kommunisere med Bluetooth-enheter. Fra 2011 er en av de viktigste særttilkoblings egenskapene til en smarttelefon om den støtter 3G eller 4G-teknologi. Begge teknologiene tillater Internett-tilkobling ved hjelp av mobilnettet sendinger. Av de to, er 4G de mer avanserte, og gir raskere overføringer priser. Eksempler på 4G smartphones inkluderer HTC Thunderbolt, Motorola Atrix 4G, HTC EVO 4 og myTouch 4G.