Kan en iPod Play Lossless?

Kan en iPod Play Lossless?


I digital musikk, begrepet "tapsfri" refererer til en fil komprimert ved bruk av en algoritme som reduserer størrelsen på filen uten permanent å forkaste lydinformasjon. Jo mer vanlig MP3-format, til sammenligning, er «lossy» - den oppnår små filstørrelser ved å forkaste informasjon folk er usannsynlig å høre. Apples iPod personlig lydspiller støtter lossless musikkfiler, men ved hjelp av noen iPod-moduser å spille lossless musikk kan være upraktisk.

støttede formater

Den eneste form for tapsfri komprimering iPod støtter er et proprietært format utviklet av Apple som heter Apple Lossless. I tillegg kan iPod også spille av WAV-filer. WAV-filer er teknisk lossless, men de er ikke komprimert. Du kan opprette Apple Lossless og WAV-filer ved hjelp av iTunes. To andre vanlige komprimering uten tap koder er Free Lossless Audio Encoder og Monkey Audio. IPod støtter ikke FLAC eller APE-filer.

iPod Model Support

Apple har lagt Apple Lossless støtte til mange eldre iPod-modeller etter innføring formatet i 2004. Hvis du har en iPod Mini, tredje generasjon iPod med Dock Connector eller nyere iPod bortsett fra en første- eller andregenerasjons iPod shuffle, iPod kan spille Apple Lossless-filer. Det kan imidlertid hende du må oppdatere programvaren på eldre iPod-modeller som bruker iTunes til å legge til Apple Lossless avspillingsmuligheter. For å oppdatere, iPod, starte iTunes og koble iPod til datamaskinen. Klikk på iPod-ikon når det vises på venstre side av iTunes-vinduet, og velg deretter "Summary" fanen øverst i vinduet. Klikk på "Update" knappen og følger instruksjonene for å laste ned og installere oppdateringen.

Fordeler og ulemper

Lossless komprimering algoritmer forkaste ingen data når komprimere lydspor. Som et resultat av et spor komprimert med Apple Lossless lyden den samme som den opprinnelige CDen. MP3-formatet kan forårsake små forandringer i lyden av et lydspor; Dette er spesielt tydelig på high-end lytteutstyr. Men en fil komprimert med et lossless codec er mye større enn en MP3-fil. Derfor, hvis du lagrer bare lossless spor på iPoden, kan du redusere antall sanger på iPod kan lagre med så mye som 80 prosent. I tillegg spiller lossless spor reduserer iPod batterilevetid litt på grunn av den økte prosessorkraften som trengs for å dekode lossless filer.

Tredjeparts Firmware

Selv om iPod ikke støtter filer komprimert med FLAC og APE kodeker, kan du legge til støtte for disse filene ved å installere custom firmware som Rockbox. Rockbox erstatter operativsystemet på iPod med en spesialdesignet en som legger ekstra funksjoner. Men Rockbox endres også iPod-grensesnittet og kan ugyldiggjøre garantien på enheten din. I tillegg vil Rockbox ikke fungere på alle iPod-modeller.