Hvordan virker Tire Bane påvirke en Cars håndtering?

Tire Bane og Traction

Slitebanen på et bildekk er den del av dekket som kommer i kontakt med veien direkte. Mindreverdig eller slitte dekk trå alvorlig påvirker hvor godt en bil håndtak og styrer. Dekkbanen gir trekkraft er nødvendig for en sjåfør å være i kontroll av en bil som det er drevet. Uten tilstrekkelig trekkraft, vil en bil gli, gli eller være ukontrollerbar. Dekkbanen er designet for å grave seg ned i veibanen overflaten og frastøte vann og andre væsker unna hovedkontaktflaten av et dekk.

Tire Tread Design og håndtering

Den slitemønster på en bilens dekk har en radikal innvirkning på sin håndtering evner. Bildekk kommer i en rekke forskjellige slitebanedesign, fra dekk som er utformet for highway / bykjøring til dekk som er utformet for off-road eller fritids typer kjøring. Bildekk som har dype rygger og sprekker i deres slitebanen gir utmerket veigrep og stabilitet; bildekk med mer strømlinjeformet og symmetrisk slitebanedesign vil ri jevnere og roligere på riksveg hastigheter, men de vil ikke tilby så mye trekkraft.

Alvorlig Slitte eller Bald Bil Dekk

Bildekk som har nesten ingen mønsterdybden på dem anses å være skallet dekk. Å kjøre en bil på skallet dekk er svært farlig, da de minimale eller fraværende dekkmønster på disse typer dekk gir nesten ingen trekkraft i det hele tatt. Den minste bit av fett, olje, eller til og med vann på en kjørebane kan føre til en bil kjørt på skallet dekk å spinne ut av kontroll. Alle bildekk kommer med slitebane slitasje indikatorer, som er små gummi hakk maskinert inn i sporene av et dekk som indikerer når slitebanen er tilstrekkelig slitt for å fortjene dekk erstatning.