Hva trenger jeg å gjøre RCA Yellow Gå til RGB?

Hva trenger jeg å gjøre RCA Yellow Gå til RGB?


Hvis du har en video tilbehør som gir en komposittvideosignal identifisert av en enkelt gul RCA-kontakt, og du ønsker å koble den til en skjerm som ikke har samme inngang evne, kan du bruke en omformer for å endre formatet. Men siden det ofte misbrukt begrepet RGB i forbrukerelektronikk kan identifisere enten VGA eller komponent video, må du først identifisere hvilken av de to du trenger.

VGA

Visual Graphics Array bruker en trapesformet 15-pinners kontakt med tre rader med fem pinner hver. Kabelen bærer fem signaler fra videokilden til skjermen, og noen ganger fra kilden overvåke tilbake til kilden. Informasjonen til skjermen omfatter tre diskret fargesignaler for primærvideo fargene rød, grønn og blå, forårsaker forveksling med betegnelsen RGB, som står for disse fargene. De to andre signaler som er horisontale og vertikale synkronisering. Noen ganger produsenter merke VGA-porten på en dataskjerm eller høy defintion TV set "PC / RGB", "RGBHV," "RGB", "PC Connector" eller "VGA HD15."

Component Video

Komponent video bruker tre RCA innstikksklemme merket og fargekodet grønt for Y signal, rødt for Cr eller Pr signal og blått for Cb eller Pb. Noen brukere se de tre fargene og kaller det en RGB-tilkobling. Y-signaler bærer all fargeinformasjon blandet sammen, slik at en svart og hvit format, sammen med en synkroniseringssignalet. CR og Cb signaler bruke elektronisk behandling for å trekke ut de røde og blå fra Y-signalet, slik at bare grønt. Siden informasjonen er radikalt forskjellig fra VGA, krever de to separate omdannelsesprosesser.

Composite til VGA

En sammensatt video til VGA converter - noen ganger kalt en adapter eller scaler - har en gul RCA-inngang for å koble til videokilden og en 15-pinners-utgang for å koble til skjermen. Konverteren behandler elektronisk inngangssignalet for å danne de fem signaler som er nødvendige for VGA-utgangen. VGA-omformere også kommer med ulike løsningsalternativene som må matche de av VGA-skjerm. Sjekk bruksanvisningen for din VGA-skjerm for oppløsning spesifikasjoner. Høyere kvalitet omformere med høyere oppløsning spesifikasjonene vil tendens til å koste mer.

Composite til komponent

En sammensatt til komponent video converter - igjen noen ganger kalt en adapter eller scaler - har også en gul RCA-inngang, men har tre RCA utgangskontakter fargekodet og merket for komponenten format. Den behandler også elektronisk inngangssignalet for å danne de tre signaler som trengs. Fordi prosessen er ikke så komplisert som VGA, prisene er generelt lavere. Converter prisene varierer fra under $ 100 til over $ 1200 US, med dyrere modeller, inkludert to eller flere inn- og utenheter.

Monitor innganger

Moderne dataskjermer og HD-TV-apparater kan komme med flere videoinngangs alternativer, inkludert kompositt og komponent video og VGA. Hvis skjermen har en gul RCA-inngang sammen med de andre formatene, har den en innebygd omformer som automatisk vil endre signalet til å passe skjermen på sitt designet oppløsning. Kvaliteten av den innebygde konverter ofte er høyere enn for mange ytre omformere. Så hvis du har denne inngangen på skjermen, kjøpe en omformer for å matche en av de andre formater kan være en unødvendig utgift.