Hvordan Spool en Turbo

Hvordan Spool en Turbo


En turbo er et tillegg til biler for å øke hestekrefter av motoren. De er drevet av ryddet vekk eksosen som slår en turbin. Eksosturbinen er forbundet med en luftpumpe som komprimerer atmosfærisk luft før den kommer inn i forbrenningskammeret. Denne handlingen fungerer utenfor rpm av motoren og lasten at motoren er under. Jo større belastningen på motoren, desto mer utløpsgass tilgjengelig for å spinne turbinen, jo mer kraft som kan oppnås.

Bruksanvisning

automatiske girkasser

1 Plasser venstre fot på bremsen, og skyv hardt.

2 Plasser høyre fot på gasspedalen og trykker litt. Hvis du har en turteller, sette en belastning på motor under bremsing til ca 2000 rpm. Dette vil føre til at turbinen til å snurre på det dobbelte normal hastighet og i hovedsak bli "spoles opp."

3 Slipp bremsen og akselerere med gasspedalen. Turbo vil gi ekstra hestekrefter for visse situasjoner, for eksempel sammenslåing på motorveien.

manuell girkasse

4 Trykk inn clutchen, og skifte til første gir.

5 Rev motoren opp til omtrent 2000 rpm linje med gasspedalen. Hold den der.

6 Slipp clutch og akselerere fra 2000 rpm punktet.

Hint

  • Manuelle girkasser er på et bestemt seg ulempe når det gjelder å spole opp en turbo. En motor uten belastning, som er nøyaktig hva en manuell girkasse motoren er når clutchen er trykket inn, produserer langt mindre avgasser enn en bil med noen form for belastning på den. Derfor automatiske transmisjons biler har den fordel at bremse først for å få motoren under belastning før kjøring bort.
  • Aldri rev noen bil forbi sin indikert rød linje, eller alvorlige og livstruende skader på motoren vil medføre.