Hvordan skifte olje på en '96 Cavalier

Som alle biler trenger en 1996 Chevrolet Cavalier vanlig motorvedlikehold, inkludert regelmessige oljeskift hver 3000 til 5000 miles. Dette sikrer at motoroljen ikke er fylt med forurensninger, og at den beholder sin viskositet. Gi din Cavalier et oljeskift kan gjøres på under 30 minutter litt trening med. Ikke bare vil dette spare deg for tid, men det vil spare deg for penger på å ta bilen til en forhandler eller en olje-endring butikk.

Bruksanvisning

1 Løft fronten av Cavalier med en jekk, høy nok til at du kan sette bukker under bilen. Nedre og ta ut kontakten slik at Cavalier er støttet av bukker.

2 Skyve under bilen og sette renne pannen under tappepluggen på siden av bunnpannen. Fjern dreneringspluggen bolten fra bunnpannen med en fastnøkkel. Sett på tappepluggen bolten når oljen er tømt fra motoren.

3 Se på baksiden av motoren for å finne motoroljefilter. Fjern filteret ved hjelp av filtertang. Fyll nytt filter med SAE 30W olje, deretter installere filter på motoren ved hjelp av hendene.

4 Ta Cavalier av bukker. Ta av oljelokket på toppen av motoren med hendene. Fyll opp motoren med motorolje i henhold til spesifikasjonene som er oppført i brukerhåndboken. Disse vil variere avhengig av hvilken motor modell du har i din Cavalier.