1964 Ford Thunderbird: 390 Harmonic balanserer Installasjon

Ford Thunderbird ble redesignet for fjerde gang i 1964. Som standard utstyr, ble Thunderbird utstyrt med en kraftig 390-kubikk tomme big-block motor, noen ganger referert til som "Police Interceptor" siden motoren var et populært valg av politiet avdelinger. På forsiden av den 390 veivaksel var ett stykke harmonisk balanserer som reduserte motorens vibrasjoner. Hvis balanserer opprett skade, vil det ikke undertrykke vibrasjoner og kan føre til motorskade. Av denne grunn bør en skadet balansering skiftes ut.

Bruksanvisning

1 Løsne generatorens festebolter for å løsne dynamo. Generatoren er plassert på passasjersiden av fronten av motoren. En enkelt bolt plassert på toppen av generatoren, og en bolt er plassert ved bunnen av generatoren. Løsne begge skruene med en skiftenøkkel og rotere generatoren mot motoren å løsne beltet sitt.

2 Trekk generatoren remmen fra remskiven som er festet til forsiden av den harmoniske balansering.

3 Fjern de tre boltene fra sentrum av den harmoniske balanserer remskive med en dyptliggende pipenøkkel.

4 Fjern den ene bolten fra midten av balanserer med en dyptliggende pipenøkkel.

5 Bolt eller på annen måte feste en balancer avtrekker verktøy for å møte med balanserer, avhengig av avtrekker design. Følg produsentens anvisninger som ikke alle design er det samme.

6 Rotere bolten i midten av avtrekker-verktøyet i en retning med urviseren med en skrunøkkel. Bolten vil presse mot veivakselen og avtrekker vil trekke balanserer ut av veivakselen.

7 Plasser erstatning balanserer på enden av veivakselen.

8 Snu balanserer singel festebolten inn i sentrum av den balanserer med en skiftenøkkel i klokkens retning inntil bolten presser balanserer på enden av veivakselen.

9 Stram balancer bolt til mellom 70 og 90 fot-pounds av dreiemoment med en momentnøkkel.

10 Plasser skivene på forsiden av balanserer og installere trinse tre bolter med en dyptliggende pipenøkkel.

11 Plasser generator belte i sporet på den balanserer remskive.

12 Trekk generatoren vekk fra motoren til å stramme beltet, stram til generatorens to festebolter med en skiftenøkkel.