Hvordan sjekke lufttrykket i et dekk i en Nissan Sentra

Vedlikeholde Nissan Sentra er en viktig oppgave å holde deg trygg på veien. Dette vedlikeholdet inkluderer å sjekke bilens dekk press hver gang du drivstoff eller når de ser lav. Kjører dekk på et lavere enn anbefalt press ikke bare kan redusere gass kjørelengde, men det kan også gjøre dem usikre og lavere forventet levealder.

Bruksanvisning

1 Kjøp et dekk trykkmåler. Du har mange muligheter når det gjelder dette. Hvis du vil ha noe billig, kjøpe en gammeldags måler med en ekstern eller trykk-utløst stick. Det finnes også digitale modeller som leser målingen til deg høyt.

2 Kule dekkene ned ved å la bilen stå på et kjølig sted for en stund. Friksjonen mellom dekket og veien har en innvirkning på målingen. Husk at oppvarmet luft utvider seg. Du ønsker ikke å måle dekktrykket når dekkene er varme, som det vil forskyve resultatene. Vent over natten og sjekke trykket på morgenen, hvis det er mulig.

3 Fjern hettene fra hver ventilspindelen. Hold disse på et trygt sted, så de kan gå tapt veldig enkelt.

4 Skyv trykkmåler i hver ventilspindelen og legg merke til målingen. Hvis du hører susing kommer fra ventilen, vet du at du gjør det feil og ikke får en skikkelig måling. Trykk ned hardt nok og i riktig vinkel for best resultat. Skriv ned hver figur og merke seg hvilke dekk verdien tilhører i tilfelle du trenger å legge til eller fjerne luft.

5 Sammenlign resultatene til figuren gitt av produsenten. Dette kan bli funnet på klistremerke på førersiden dør. En 2008 Nissan Sentra 2.0, for eksempel, kommer med dekkene skåret på P205 / 60R15 90H. "P" betyr at dekket er beregnet for personbiler bruk. Den "205" er bredden av dekket i millimeter. Den "90H" betyr at hvert dekk vil være i stand til å støtte 1,323 pounds eller 600 kilo. Selvfølgelig, bør du følge disse grensene. En last som er for tung legger for mye vekt på dekkene, og kan føre til mindre enn optimal ytelse eller fører til dekk for tømming.

Hint

  • Typiske anbefalinger for fabrikkmontert dekk på Nissan Sentra, inkludert XE, GXE og GLE modeller er 26psi for foran og bak dekk og 30psi for SE.