Hvordan Kulelager arbeid?

Generelt

Kulelager arbeide for å gjøre noe spinn. De finnes i mange forskjellige programmer, og selv om kulelageret i seg selv er bare en runde metall ball, kan utseendet på et sett av lagrene ser svært forskjellig fra ett program til et annet. Noen er bare kulelager rullende gratis i lagerkopper, noen er i forseglede oppsett som ser mer ut som en smultring enn et lager, og noen er skjult helt, slik som de i en stang eller sykkelhjul.

The Bearing

Et kulelager er en rund, metall ball som arbeider i samklang med andre lagre av samme form og størrelse for å tillate en roterende bevegelse. De kommer i mange forskjellige størrelser, fra svært liten til svært stor. De fleste sykkelhjullager er omtrent på størrelse med en grønn ert, for referanse. Kulelager faktisk rulle rundt i sitt kabinett, noe som gjør at objektet de er i å spinne. Normalt er mekanismen som kulelagre rulle rundt i kalt et løp.

smøring

Friksjonen fører varmen, og stål kulelager rulle rundt (noen ganger til en svært høy hastighet) er intet unntak. Den vanligste årsaken til kulelager svikt er varme. Hvis lagersett er utsatt for vær og vind, kan kombinasjonen av varmt og kaldt vær blandet med regn og dugg bryte ned smøring fort. Dette kan føre til at kulelagrene til rust, og hindre dem i å spinne fritt. For å bekjempe varmen monster og vesentlig forlenge levetiden på lagrene og rase, er smøring. Holde en lager satt godt smurt eksponentielt kutter ned på varmen forårsaket av friksjon. Ulike smøremidler brukes i ulike typer kurs, så vær sikker på at du bruker riktig fett for søknaden.

Hvis du bestemmer deg for å smøre kulelager selv, ikke vær redd for å bruke for mye. En liberal belegg av fett kan bare hjelpe situasjonen. Generelt, jo raskere lagrene går, desto mer deres behov for smøring øker. Derfor er det viktig å belegge høyhastighetslager, slik som de som finnes i hjul, med kvalitetsfett. En av de beste flerbruksfett tilgjengelig er Moly grafitt lagerfett brukes på skivebremser. Det avviser vann veldig godt, og vil ikke lett å bryte ned eller at varmen kan tannkjøtt den opp.