Hvordan koble opp surround-lyd fra TV-en din

Med alle de pengene TV-produsentene satt til å oppgi at skarpe, levende bilde, skulle man tro at de ville sette litt mer tanke og penger i en anstendig sett med høyttalere. Alas, det er vanligvis ikke tilfelle, og dagens TV-høyttalerne er bare tigge for å bli erstattet med en surround sound system. Det er primært to måter du kan koble surround-lyd til en TV, og de begge involverer kjøp av nytt utstyr: trådløse systemer og hjemmekino receiver-baserte systemer.

Bruksanvisning

1 Bestem deg for systemet du ønsker. Så fint som det ville være å koble surround-høyttaleren direkte til TV-en og spare penger, dette rett og slett ikke kommer til å skje. En TV har ikke et tilstrekkelig forsterker til å drive høyttalerne eller de nødvendige tilkoblinger. En hjemmekinoforsterkeren er det beste alternativet, og vil gi deg den mest nøyaktige lyd. På den annen side kan en hjemmekino receiver og surroundhøyttalere være dyrt og vanskelig å sette opp samt imponerende på rommet de er i. Et trådløst system er mye lettere å koble opp, kan være ganske billig og er ikke ganske så mye av en skamplett som høyttalerkabel kjører i alle retninger.

2 Koble TV-en til din lydprosessor. Hvis du bruker et hjemmekinoanlegg, koble TV-en til den ved hjelp av digital kabel, for eksempel koaksial eller optisk. Pass på at du kobler TV-ens lydutgang til mottakerens lydinngang, merket "TV" eller "Kabel". Hvis du går trådløst, koble den trådløse senderen på samme måte, ved hjelp av en kompatibel kabel, helst digital.

3 Koble høyttalerne. Lyden kommer fra TV-en, reiser til mottakeren eller senderen hvor det er behandlet, og deretter reiser til høyttalerne. I et trådløst system, reiser lydsignalet gjennom luften og blir plukket opp av trådløse mottakere bygget inn høyttalerne. Alt du trenger å gjøre er å sette høyttalerne på et egnet sted og plugge dem inn i stikkontakten. I et kabelsystem, reiser lyd via høyttalerkabler, som må være individuelt koblet til hver høyttaler. Høyttalerkabel har to tråder, en positiv og en negativ. Mottakeren har en positiv og negativ utgang for hver høyttaler, og hver høyttaler har en positiv og negativ inngangsterminal. Koble terminalene på samme polaritet fra den riktige mottaker utgangen til den aktuelle høyttalerterminalen. Repeter på begge polene på hver høyttaler.

4 Hvis du bruker en subwoofer, koble den til receiveren med en RCA-tilkobling fra "LFE" eller "Sub" ut kontakten.

5 Plugg alle komponenter i og slå dem på. Hvis du har et trådløst system, slå på både den trådløse senderen og mottakeren. Hvis du bruker en kablet hjemmekino receiver, slår den til TV-inngangen og juster innstillingene og du er klar for surroundlyd. Sjekk for programmering som sendes i surround lyd og mottakeren på riktig format, for eksempel Dolby 5.1.

Hint

  • Alle enheter skal være av når du kobler kabler.