1974 Roadrunner påkjørsel Specs

1974 Plymouth Roadrunner var utstyrt med to typer bakre ende, eller "differensialer." En hadde en fjernbar bærer og en hadde en integrert bærer. Begge differensial typene er ganske holdbare, men de har en tendens til å falle ut av justering over tid. Det vanligste symptomet på en differensial som krever justering er en banke lyd når gasspedalen er første deprimert og bilen er kystfart. Selv om det er bare noen få bakenden spesifikasjoner, skal bare noen med erfaring med disse differensial typer foreta justeringer.

Axle Shaft End Play (flyttbar Carrier Only)

Akselakselende spill er innenfor et område på 0.008 og 0.018 inches

Ring Gear og Pinion Gear Backlash

Tilbakeslag for ringen og pinion gears på flyttbare bære er mellom 0,006 og 0,008 inches. Tilbakeslag på integrert bære er mellom 0,004 og 0,007 inches.

Pinion Bearing Preload

Juster pinion lagerets forspenning med tannhjulet segl fjernet. Juster forspenning på den avtakbare bære til mellom 20 og 30 tommers-pounds av dreiemoment om en ny lager vil bli installert, og til mellom 10 og 15 tommers-pounds av det gamle lageret vil bli gjenbrukt. Juster forspenning på integrert bære til mellom 15 og 25 tommers-pounds av dreiemoment om en ny lager vil bli installert, og til mellom 8 og 12 tommers-pounds av dreiemoment hvis det gamle lageret vil bli gjenbrukt.

Differential Lager Preload

Merk at i motsetning til med tannhjulet peiling, er det ingen spesifikasjon for differensiallagerets forspenning. Differensiallagerets forspenning justeres automatisk når ringen og pinjong tilbakeslag er eiendom justeres.