Hvordan kjøre med slitte Sjokk & Struts

Hvordan kjøre med slitte Sjokk & Struts


De sjokk og struts på kjøretøyet er alle viktige komponenter i suspensjon som isolerer bilen og i sin tur driveren fra stadig skiftende overflaten av veien. Over tid vil sjokk og struts slites ut fra gjentatt bruk. Når de gjør det, er resultatet en suspensjon som kan sprette opp og ned, føler vag og svarer og bare generelt ikke gjøre det den er konstruert for. En bil med slitte sjokk kan drives trygt, men det er ikke så komfortabelt som en med sjokk og struts som er i god form.

Bruksanvisning

1 Akselerer jevnt og sakte. Når du raskt akselerere bort fra et stopp i en bil med slitte sjokk, kan den bakre enden faller ned brått og fronten stige opp på grunn av hvor myk og slitt suspensjonen. Du kan redusere denne tendensen ved å kjøre jevnt når du tar av fra en stopp.

2 Stopp bilen jevnt og gradvis. Mye som de problemene som oppstår under akselerasjon, når bremsene brukes plutselig i et kjøretøy med slitte sjokk og struts fronten har en tendens til å dyppe og bakre løfte opp fra den ukontrollerte vektoverføring. For å redusere dette, unngå slamming på bremsene.

3 Kjør rundt hjørner konservativt. Sjokk og struts er de viktigste komponentene som eliminere eller redusere krengning (sammen med anti-roll bars), så når disse komponentene er utslitt, vil bilen helle mer i hjørner og føler mindre kontrollerbar. Ved å kjøre mindre aggressivt rundt hjørner, vil bilen føles mer trygg og håndtere bedre.

4 Unngå støt og hjulspor. En bil med dårlige sjokk vil hoppe og riste over grove deler av veiene på grunn av ukontrollert svingning av sjokk og struts. Hvis mulig, unngå å kjøre rett over store humper og grove områder av veien, istedenfor å styre bilen rundt dem der det er mulig. Også unngå kjøring på ujevne veier generelt samt grusveier.