Hvordan fotografere Rodeo arrangementer

Den lokale rodeo er et flott sted å øve ta actionbilder og plukke opp litt ekstra penger ved å selge bilder til deltakerne.

Bruksanvisning

1 Se en rodeo på TV eller video og studere hvordan dyret kommer ut av porten eller hvordan hesten går rundt fat. Dette vil bidra til å forberede deg for det beste oppsettet steder når du kommer til din lokale rodeo.

2 Få så nær handlingen som du kan - men holde ut av arenaen.

3 Bruk et speilreflekskamera med den lengste objektiv du har. En 70mm til 200mm objektiv fungerer godt for de fleste arrangementer.

4 Bruk en blits når du tar bilder, med mindre det er dagtid. Når du tar bilder gjennom et gjerde, må røret eller gjerdemateriale blokkerer ikke blitsen.

5 Velg en raskere film som ASA eller ISO 800. Det er raskere filmer som fungerer godt i svært dårlig lys, for eksempel 1000 til og med 3200, men husk, vil bildet bli kornete når det er forstørret.

6 Legge en ekstra kamera med svart-hvitt-film, og se etter et unikt bilde som hovslager Truger hester på baksiden av arenaen eller en gammel vogn fra paraden. Disse gjøre stor svart-hvitt skudd for en gammeldags preg.

7 Bruk en polarisator hvis du fotograferer en rodeo på dagtid for å hjelpe til med harde blende av solen. Sollys kan føre til bildene dine for å ha en utvasket utseende.

8 Plasser kameraet på en monopod. En monopod bidrar til å holde armene fra å bli sliten, og er lett å flytte for å følge handlingen.

Hint

  • For bull riding, sal bronc og bareback riding, komme tett på kasterne (utenfor gjerdet), og i en vinkel til portene. Forutse bull hoppe ut av sjakten for det første bildet. Refokusere og se etter cowboy å få Steilet av eller hengt opp i hans bull tau. Ikke glem å ta bilder av bullfighters gjør jobben sin.
  • For fat racing, plassere deg selv selv med en av tønnene. Som cowgirl kommer rundt fat, være klar til å ta bildet.
  • For teamet roping, må du være om lag en tredjedel av veien ned arenaen. Se etter det punktet der ropers snu styre tilbake mot rennene - dette vil være et sted for å få et godt skudd av både ropers og styre i rammen.
  • Calf roping foregår fra midten til den første tredjedelen av arenaen. Se etter det punktet der cowboy griper leggen eller der han binder seg og kaster hendene i luften for å skyte en god forteller bilde.