Hvordan finne nummer én på en distributør cap

Hvordan finne nummer én på en distributør cap


En bilens tenningssystem består av flere deler som arbeider sammen for å gjøre motoren starter jevnt. Distributøren er en del av tenningssystemet på en drivstoffinnsprøytning, og sin jobb er å "fordele" strøm til tennplugger. Mens du utfører vedlikehold på tenningssystem, bør du fjerne distributør cap for å rengjøre kontaktene eller sett på lokket. Men når du setter en distributør cap på igjen, må det gjøres på en bestemt måte.

Bruksanvisning

Det grunnleggende

1 Bli kjent med din forhandler før du tar den fra hverandre. Det ser ut som en kopp med pigger på toppen.

2 Bilde distributør cap som en krone som en konge ville ha. Punktene av kronen er der distributøren er koblet til tennpluggene etter tennplugg ledninger. Hvert punkt kobles til en tennplugg, og hver tennplugg går til en sylinder i motoren din. Så en seks-sylindret bil vil ha seks kontakter på distributøren.

3 Finne rotoren inne i fordeleren under hetten. Rotoren spinner rundt som et helikopter rotor og som den spinner, det overfører strøm til avreise hetten. Strømmen går deretter gjennom tennplugger til motoren sylindere.

4 Line opp nummer én tennpluggen. Nummer én tennpluggkontakten er ment å være den første til å fyre som motoren sykluser. For at det skal skje, må rotoren som skal fores opp med nummer en tennpluggkontakten når stempelet er i øvre dødpunkt under kompresjonsslaget.

Finne nummer én

5 Se på distributør cap. Noen produsenter merke nummer én terminal.

6 Følg ledningen fra nummer én sylinder til distributøren cap. Det vil være koblet til det nummer en terminal.

7 Du kan også finne nummer én terminal ved å slå av motoren manuelt inntil timing merkene på kamaksel og veivaksel er stilt opp. Når dette er gjort, vil rotoren inne i fordeleren peke mot nummer en terminal.

8 Kjøp en reparasjonshåndbok for bilen din. En rekke reparasjon manualer kan bli funnet på nettet.