Hvordan fikse en Front Brake Rubbing Wheel på en motorsykkel

Hvordan fikse en Front Brake Rubbing Wheel på en motorsykkel


De skivebremser på motorsykkelen er bygget for å gi bedre ytelse enn noen annen type brems. Skivebremser er omfattet av bremseklosser, calipers og rotor. Bremsekalippernes huser bremseklosser, som presser rotoren når du legge trykk på bremsehendelen. Systemet styres av hydraulisk væske i stedet for kabler for å redusere hyppigheten av justeringer, men likevel, hver gang på en stund kan de gå ut av justering og bremseklossene kan gni rotoren på rattet hele tiden.

Bruksanvisning

1 Sett sykkelen på et flatt og jevnt underlag og sette ned midt stå hvis du har en. Hvis ikke, vil den siden stå fungere fint for å utføre denne prosedyren, bare være forsiktig med å banke sykkelen på motsatt side av stativet mens du arbeider.

2 Undersøk forhjulet og brems oppsett. De fleste fram bremsekalipere er ute i det åpne, slik at du kan komme til dem lett. På noen sykler, men kan du kanskje fjerne en cover for å fungere. Se i brukerhåndboken hvis du er usikker, fjern eventuelle nødvendige deler for å få full tilgang til bremseoppsettet.

3 Finn de to festeboltene som holder bremsen caliper på forgaffelen. Fjern disse boltene med en socket og skiftenøkkel, eller sekskantnøkkel avhengig av modell motorsykkel, og trekk bremsekalippernes bort fra rotoren og forhjulet. Bruk en dekkspak eller lignende sterk og slank objekt til å skyve bremseklossene mot utsiden av bøylen. Dette vil tvinge bremsevæske tilbake i hovedreservoaret, i hovedsak tilbakestille bremsekloss justering.

4 Sett bremsekalippernes tilbake på plass og fest festeboltene du fjernet tidligere. Ikke skru dem helt. Bare stram nok til å holde bøylen på plass. Klem de fremre bremsehendelen flere ganger. Hvis vil føles myk i starten, og vil sakte gjenvinne sin vanlige faste trekk. Bruke en båndene for å feste bremsespaken i den lukkede stilling.

5 Gå tilbake til frambremsen og trekk frontbrems caliper boltene sikkert ved hjelp av en socket og skiftenøkkel eller sekskantnøkkel. Fordi du har bremsehendelen holdes stengt, bør bremsekalippernes ikke flytte eller swivel som du strammer festeboltene. Når du er ferdig, kutte båndene på bremsehendelen og ta sykkelen ut for en tur. Bremsen skal nå være perfekt justert, og bør ikke gni på rattet mens du sykler med bremsehendelen i åpen stilling.