Hvordan erstatte en Saturn bil Radiator

Det er ikke den enkleste jobben i verden, men hvis du har noen mekaniske evner og noen verktøy rundt garasjen, kan du spare massevis av penger på arbeidskostnader ved å sette ny radiator i ditt eget Saturn. Tillat deg selv litt tid til å utføre denne reparasjonen. Hvis du aldri har gjort det før, det er ikke noe du kommer til å ha gjort i en time, så ikke blokkerer oppkjørselen din hvis du har til å få en annen bil inn eller ut. Når radiatoren begynner å komme fra hverandre, vil du ikke være i stand til å starte Saturn før alt er satt sammen igjen. Ta deg god tid, gjør det riktig første gang og høste fordelene ved å holde lommeboken fett.

Bruksanvisning

1 Parker Saturn på et flatt og jevnt asfaltert eller betongoverflaten. La motoren avkjøles. Slipp hette låsen og sett på parkeringsbremsen.

2 Plasser et hjul stapp bak en bakre dekk. Løft panseret og ta av radiatorlokket.

3 Løft den ene siden av bilen ved rocker panel og plassere et gulv jack under frontrammen rail. Gjenta denne fremgangsmåten for den andre siden for å heve forakselen.

4 Plasser et avløp bøtte under radiatoren og åpne dreneringsventilen. Klem klemmen på bunnen radiatorslangen med kanalen sluser og skyv den bakover på slangen fra radiatoren. Lirke slangen med skrutrekker og la frostvæske å renne ned i bøtten. Tørk opp søl umiddelbart med butikk filler, som frostvæske er svært giftig for barn eller hushold og nabolag kjæledyr og dyr.

5 Lukk tømmeventilen på radiatoren og fjern avløps bøtte. Senk Saturn tilbake til bakken.

6 Fjern det øverste radiator inntaksslangen på samme måte du fjernet den nedre. Skyv klemmen unna med kanalen sluser og lirke slangen ut av radiatoren.

7 Hvis du Saturn har automatgir: Fjern det øverste overføring kulere linje med en hånd skiftenøkkel, fjerne venstre foran styrehuset liner med en skiftenøkkel, fjerne sprutdeksel og fjern lavere overføringshastighet kulere linje. (Hvis du har en Saturn med standard girkasse, hoppe over dette trinnet.)

8 Fjern kjøleviften fra radiatoren ved å skyve opp på viften liksvøpet å løsne klemmene. Setter viften på motoren bort fra radiatoren.

9 Ta av luft-demningen holderen og fjern air dam.

10 For Saturns utstyrt med air condition: Fjern kondensatoren bolter og skyv kondensatoren ned for å fjerne de øvre feste faner fra radiatoren. Still kondensatoren bort fra radiatoren og støtte den på motoren. Fjern radiatoren forvirrer fra venstre og rettighets sider. (Non A / C utstyrt Saturns kan hoppe over dette trinnet.)

11 Fjern høyre-motor splash skjold av radiator mount innstikksholderen. På manuell girkasse utstyrt Saturns, fjerne venstre side, også.

12 Fjern de nederste radiatorfester og braketter med en skralle og socket. Fjern det overløpsledning fra reservoaret. Fjern radiatoren ved å vippe den frem og løfte den oppover. Fjern det øverste radiator ventilasjonsskjermen.

1. 3 Installer øvre radiator ningsluftspjeldet til den nye radiatoren, vipp kondensatoren fremover og sette radiatoren inn i motorrommet. Pass på at den øvre radiator montere pins på linje med festene.

14 Monter nedre radiator brakett mounts og boltene og stram dem.

15 Installer den høyre motoren splash skjold til radiatoren montere innstikksholderen. Hvis bilen er utstyrt med en manuell girkasse, installerer den venstre motoren splash skjold på samme måte.

16 For A / C utstyrt Saturns: Sett høyre og venstre side luftledeplater. Skyv kondensatoren å koble inn de øvre monteringstappene på radiatoren. Installer kondensatoren boltene og stram.

17 Sett på air dam og trykk-i holderne til radiatoren.

18 Juster kjøle-fan liksvøpet holde klipp til radiatoren. Trykk ned på kjøle-viften å knipse liksvøpet på radiatoren.

19 For Saturns med automatgir: Installer lavere transmisjonsoljekjøleren linje og stram til. Sett på venstre motor splash skjold. Sett på venstre foran styrehus liner. Sett på øvre-girkasse oljekjøleren linje og stram til.

20 Sett på nedre radiator avløpsslangen til radiatoren og erstatte klemmen. Hvis det gjør det lettere å nå, løfte bilen igjen, men du bør være i stand til å nå ned fra toppen.

21 Sett på øvre radiator slangen og klemme.

22 Sett på ekspansjonstanken røret.

23 Fyll radiatoren, gjerne med frisk 50/50 blanding frostvæske. Men hvis frostvæske var greit, bare legge det fra avløpet bøtte med tuten. Det kan være litt automatgir væske som blandes inn, men det er petroleumsbasert og vil ikke skade kjølesystemet.

24 Start Saturn når radiatoren er full og la den kjøre til termostaten åpner. Dette vil rape og rense luftlommene ut av systemet. La den gå til normal driftstemperatur og legge kjølevæske etter behov.

Hint

  • På automatgir Saturns, sjekke og legge overføring væske til kjøretøyet som er nødvendig for å gjøre opp for den lille biten som manøvrerte seg ut fra overføring kjøligere linjene når de var disconnected.On 2,2-liters motorer, må du avinstallere luft- renere utløp resonator først og installere det slutt.