Hvordan erstatte en motor Timing Belt på en Pinto

Hvordan erstatte en motor Timing Belt på en Pinto


Ford Pinto ble innført i 1971, og mens det senere kom til å bli kjent for å ha store sikkerhetsmessige problemer, på den tiden dette kjøretøyet var en populær og billig transportmiddel. Den Pinto kom i flere karosserivarianter, to-dørs dørs kupé, to-dørs stasjonsvogn, og tre-dørs kombikupé.

Endring av timing belte på Pinto er moderat lett hvis du har de riktige verktøyene og vil ta omtrent en time å fullføre.

Bruksanvisning

fjerning

1 Sett motoren til "Top Dead Center" (TDC) ved å dreie veivakselen skivene før timing markør på linje med "null" preg på skivene.

2 Fjern distributør cap og være sikker på at rotoren peker på nummer én tennpluggen tårnet. Hvis det ikke er det, roter veivakselen med en skiftenøkkel, en ekstra tur. Dette bør sikte rotoren riktig og justere veivaksel og kamaksel merker.

3 Løsne dynamo justeringsbolter og justeringsboltene for andre reimdrevne tilbehør. Fjern beltene fra forsiden av motoren.

4 Fjern viften og hjulet og fjern deretter huset som dekker registerremmen.

5 Løsne justerings og svingbolter for strammer-hjulet. Lirk strammer bort fra skivene og skru justeringsskruen for å holde den vekk fra beltet.

6 Fjern veivakselen skivene ved å løsne den store mutteren i midten. En filtertang er nyttig under dette trinnet for å holde motoren fra snu. Fjern beltet guide på baksiden av veivakselen skivene.

7 Fjern registerremmen.

Installasjon

8 Start med veivakselen skivene og jobber mot klokken, threading beltet først over hjelpeaksel trinse, deretter over kamaksel skivene. Pass på at den er sentrert på tannhjulene.

9 Slipp strammer og skru det justeringsbolten med strammer hjulet mot beltet fra fjærspenningen.

10 Sett på veivakselen skivene, og slå av motoren over to ganger for hånd. Pass på veivakselen og kamaksel merkene fortsatt stille opp. Hvis de ikke gjør det, starte på nytt. Hvis de gjør det, stram strammer justeringsbolten til 14 til 21 ft-lbs. og dreieskruen til 28 til 40 ft-lbs.

11 Bytt remdekslet, vifte og trinse og dynamo og tilbehør belter og sette spenning.

12 Start motoren og kontroller at tenningen timing.