Hvordan endre en Honda Vannpumpe

Vannpumpen er en av de viktigste elementene i kjølesystemet som den sender vannet gjennom motoren. Endre pumpen på din Honda kjøretøy avhenger i stor grad av hvilken modell Honda du har. Skifte pumpen er litt lettere på en CR-V eller Kombi-modellen. Coupes og sedans imidlertid kreve at du fjerner så mange andre deler som kan være bedre å la en profesjonell håndtere det.

Bruksanvisning

Fjerning: Sedaner og Coupes

1 Kontroller at Hondas motoren er kald. Koble den negative batterikabelen. Tøm kjølesystemet --- med parkeringsbremsen på og hjul blokkert, fjern pluggen radiatoren og la kjølevæsken renne inn i en ren beholder. Gjør det samme på radiatorlokket og motorblokk tappepluggen.

2 Fjern drivebelts. Løsne mutteren på styreservopumpe festeskrue og slip servo beltet av sine trinser. For dynamoen / AC kompressor beltet, løsne dynamoen øvre festebolt, justeringsbrakett låsebolt og nedre festebolt og slip at beltet av skivene.

3 Løft fronten på bukker og ta til venstre forhjul, og koble servostyring pumpe, dynamo, ventildeksel og kamaksel posisjonssensor. Ta av motor-monteringsbraketten, øvre belte cover, veivaksel remskive og nedre belte dekselet. Dette vil få tilgang til timing belte og beltestrammeren.

4 Marker timing belte med kritt for å vise sin rotasjonsretning og innretting med sitt tannhjul. Fjern båndet ved å fjerne veivaksel posisjon sensor, løsne strammebolten og skyve på strammeren for å avlaste spenningen. Fjern strammer.

5 Koble boltene som forbinder vannpumpe til motoren og ta ut pumpen.

Fjerning: CRV og kombi

6 Koble fra batterikabelen og tømme kjølevann som beskrevet med sedan / coupé modeller.

7 Hev bilen og støtte den på bukker, og deretter fjerne passasjersiden foran hjulet og sprutdeksel. Slipp automatisk strammer for drivebelt ved å rotere strammer remskive bolt med en skiftenøkkel og fjern drivebelt.

8 Fjern veivakselen skivene ved å fjerne sitt senter bolt med en breaker bar og socket og skyve trinsen av veivakselen.

9 Koble boltene på vannpumpen og fjern den fra motoren.

Erstatning

10 Rengjør bolt tråder og gjengehull på motoren for pumpen. Tørk bort all gammel fugemasse og korrosjon ved hjelp av lakk tynnere og aceton.

11 Bekreft erstatning pumpen er den samme som den gamle, og deretter bruke RTV tetningsmasse til sin O-ring groove og plassere en ny ring i sporet.

12 Fest pumpen til motoren, stramme boltene først med fingrene og med en liten bit av RTV tetningsmasse på boltgjengene. Kontroller at styrepinnene er på samme sted som før. Fullfør stramme boltene med fastnøkkel til 104 tommers-pounds; stramme dem mer kan forvrenge pumpen.

1. 3 Sett alle delene frakoblet å nå pumpen. Bruk nye drivebelts og strammer beltet med mindre den opprinnelige seg er nesten akkurat som ny. Etterfyll kjølesystemet.

14 Test drivebelt spenning på en coupe eller sedan, som CR-Vs og kombi har automatiske beltestrammere. Trykk på den med tommelen fra omtrent halvveis mellom reimskivene, bruker ca 10 pounds av makt. og måle avstanden beltet beveger seg ned (sin avbøyning). Se Tips for å avlede spesifikasjoner.

Hint

  • Generatoren / AC kompressor drivebelt bør ha en nedbøyning på 0,2 til 0,26 inches for en ny rem og 0,33 til 0,43 inches for en gammel en. Servopumpe beltet bør være 0,35 til 0,43 på en ny og 0,51 til 0,65 på en gammel en.