Hvordan Drive Med en blåst dekk

Det første skrittet for å lykkes kjøring med en blåst dekk er å innse at du kan overleve situasjonen og kjøre bilen til sikkerhet. En rolig og klart hode vil sikre deg og din bil overleve uten å bli en trafikk statistikk. Ikke få panikk, og sjansene for å overleve situasjonen uten uhell betraktelig bedre.

Bruksanvisning

1 Erkjenne problemet. Et høyt uvanlig lyd etterfulgt av bilen mister stabilitet er et tegn på et dekk er gått. Ofte sjåførene ikke hører noe uvanlig på grunn av innvendig støy. Hvis du opplever problemer med å kontrollere bilen, eller bilen ikke lenger kjører jevnt, kan dekkene dine har gått. Reduser støy i bilen, og lytt etter ulyder å bekrefte et problem eksisterer.

2 Kjør bilen gradvis mot nærmeste avkjørsel eller på siden av veien. Ikke brått bryte bilen din, ta skarpe svinger eller forsøke å kutte kraftig i trafikken. Jobb deg sakte til en avkjørsel eller på siden av motorveien.

3 Trykk pausene for å redusere hastigheten og sakte kommer til en fullstendig stopp. Du ønsker å sakte drive bilen for å unngå en ulykke, så sakte redusere farten og flytte til et trygt sted.

4 Stopp bilen på siden av motorvei eller trekke inn på nærmeste parkeringsplass hvis du er på en overflate gate. Slå på varsellyset. Hvis det er mulig sted en fare tegn eller bluss bak stoppet bilen.

5 Sjekk dekkene når du har nådd sikkerhet. Hvis det har oppstått en blåst dekk, søke i bagasjerommet for en ekstra. Bilen bruksanvisningen har instruksjoner om hvordan du bytter et dekk. Et rop om hjelp er en god ide hvis du ikke har en ledig eller ikke er trygg på din evne til å skifte dekk.

6 Forhindre blåst dekk. Lavt dekktrykk fører til de fleste dekk utblåsninger. Sjekk lufttrykket i dekkene med jevne mellomrom for å hindre mest blåst dekk fra stadig oppstår.

Hint

  • Du kan kjøre på et dekk rim, men det vil ødelegge felgen. Mens ingen driver ønsker å erstatte hele felgen, er det betryggende å vite at bilen kan fortsatt drives med en blåst dekk.