Hvordan bruke ISO-innstilling på et kamera

ISO-innstillingen er en anakronisme i en verden av digital fotografering fordi den refererer til filmhastighet. Digitale kameraer ikke stole på film for å ta bilder, men de fleste har justerbare ISO-innstillinger til tross for det faktum. En justerbar ISO-hastighet viser seg å være nyttig, selv når du ikke tar bilder med film, fordi det gir fleksibilitet for ulike lysforhold. Mens det pleide å være at du må bruke en hel filmrull i en lysforhold, kan du bytte ISO-innstillinger på vilje med digital fotografering.

Bruksanvisning

1 Sett kameraet til lavest mulig ISO-innstilling, vanligvis 100, om skyting utenfor, i fullt Søn I sterkt lys, vil motivet være klart og du kan bruke en raskere lukkertid. I en lavere lys situasjon, der du kan være bekymret for kamerarystelser uskarpe bildet, vil du ønsker å bruke en høyere ISO-innstilling. Et utvalg av 400-800 er egnet for bilder som er tatt i skumringen når det er fortsatt litt lys. I nattlys, bruke den høyeste ISO-innstilling kamera tilbud.

2 Velg en høyere ISO for et motiv i bevegelse. Hvis du fotograferer idrettsutøvere eller flytte biler, velge en høyere ISO-innstilling - jo raskere "film" speed vil tillate deg å ta klarere bilder. De samme bildene som er tatt med en lav ISO ville bare se ut uklarheter.

3 Sett kameraet til den laveste ISO-innstillingen som er fornuftig for lysforholdene for å hjelpe oppløsningen av de resulterende bildene. Bilder du tar med en lavere ISO-innstilling har den høyeste oppløsningen, mens bilder tatt med en høyere ISO-innstilling kan se kornete.

4 Juster ISO-innstilling ved å trykke på knappen merket "ISO" og klikk deretter på piltastene til du ser innstillingen endring i skjermpanelet ISO.

Hint

  • Eksperimenter med ISO-innstillingen for å finne ut hvilken hastighet som fungerer best for forskjellige forhold.