Hvordan å gjenoppbygge en muskel bil

Gjenoppbygging en muskel bil kan være en svært skremmende jobb, spesielt når du bestemmer hvor du skal begynne og hva de skal gjøre når prosjektet er i gang. Muskel biler ble produsert med svært enkle design i forhold til luksus eller eksotiske biler, men en uorganisert ombygging prosessen kan gjøre selv den mest enkle design svært komplisert. Effektivitet er viktig når gjenoppbygge en muskel bil. Ved å planlegge gjenoppbyggings i en serie av trinn, kan fare for å gjenta en allerede fullført oppgave bli minimalisert, så vel som risikoen for å skade bilen og pådra seg unødvendige kostnader.

Bruksanvisning

1 Strippe bilen ned slik at bare suspensjonen og faste karosserideler forbli. Fjerne de enkelte delene av bilen er nødvendig for å oppdage eventuelle problemer som må repareres, men også for å sikre at bilen vil bli malt ordentlig. Hvis deler av bilen ikke blir fjernet, vil den nye malingen ikke matche den gamle malingen. Også fjerning av delene før bilen er malt vil unngå risiko for skade på ny maling, og komponentene vil til slutt måtte fjernes uansett. Derfor bør alle flyttbare kroppen paneler, som for eksempel bagasjelokk, panser, front fenders, dører og foran og bak Valance paneler fjernes.

2 Gjenoppbygge suspensjon. Dette inkluderer både foran og bak suspensjon komponenter. Dersom utsettelsen er gjenoppbygd før bilen er malt, kan en betydelig risiko for å skade malingen unngås, da de deler blir fjernet og installert.

3 Utfør eventuelle nødvendige kroppen fungerer. Med mindre bilen har stått ubrukt siden den var ny, sjansene er gode for at noen kropp arbeid må gjøres. Noen reparasjoner er relativt grei, mens andre kan være svært komplisert. Når du er i tvil, ta kontakt med en profesjonell.

4 Maling kjøretøyet. To skoler med tanke eksisterer for hvordan å male et kjøretøy. Den første krever at alle de karosserideler monteres og riktig montert før malingen påføres. Denne metoden unngår risikoen for chipping maling fra å installere og justere de karosserideler. Imidlertid kan det være vanskelig eller umulig å male vanskelig tilgjengelige områder hvis platene er montert. Den andre skolen av tanke mener at kroppsfeltene bør males separat, og deretter montert på bilen. Denne metoden sikrer at malingen vil dekke hele området av hvert legeme panel, for derved å frembringe en overlegen males. Det er imidlertid en fare for at maling kan bli kuttet når panelene er montert. Denne metoden er også mer tidkrevende og kostbart enn å male bilen med paneler installert. Ved avgjørelsen mellom de to metodene, vurdere faktorer som tid og kostnader.

5 Installer det elektriske systemet. Det elektriske systemet er installert fra innsiden av kjøretøyet, og ledningene til baklysene, frontlykter og motorrom all bly fra interiøret. Ledningene fra interiøret rutes under teppet og gjennom kroppen paneler. Derfor bør det elektriske systemet skal installeres før tepper, seter, dørpaneler og andre interiørkomponenter.

6 Installer interiør og glass. Når det elektriske systemet er installert og riktig plassert hele interiøret, bør headliner installeres først, etterfulgt av den fremre og bakre frontruter. Etter at frontruter, installere dørpaneler, etterfulgt av tepper og til slutt, setene.

7 Installer drivverk. Motor og transmisjon kan installeres enten som en enkelt enhet, med overføring allerede er festet til motoren, eller som separate komponenter. Det kan være vanskelig å manøvrere både motoren og transmisjonen samtidig, selv om forbinder de to er mye lettere når begge er utsiden av bilen. Selv om det er lettere å manøvrere hver komponent separat, vil overføringen må installeres fra bunnen av kjøretøyet med denne metoden.