Hvilke funksjoner av en MAP sensor?

Hvilke funksjoner av en MAP sensor?


Manifold absolutt trykk (MAP) sensorer er en felles motpart til drivstoff innsprøytningsmotorer. Drivstoff innsprøytningsmotorer fordampe drivstoff ved å pumpe drivstoff inn i motoren under høyt trykk. MAP sensoren er koblet til inntaksmanifolden, som leverer et brennstoff og luft blanding til motorsylindrene, og sender informasjon om lufttrykket til motorens elektroniske styreenhet (ECU). Det er integrert i funksjon av bilen fordi det sanser belastning på motoren.

Betydning

Oppfunnet i 1885 av Carl Benz, ble forgassere opprinnelig brukt for å styre strømningen av luft som sendes til motoren. Med forbedrede utslippsstandardene i slutten av 1980, har forgassere blitt foreldet i nesten alle biler og lastebiler. Bensininnsprøytning tilbyr reduserte utslipp ved hjelp av en eksosresirkulering ventil for å kontrollere luftstrømmen og en drivstoffpumpe for å gi petroleum til motoren. Readings av MAP sensoren hjelpe motoren fastslå optimal forbrenning.

Prosess

MAP sensorer måler barometer absolutte trykket i inntaksmanifolden. Ved å beregne massen av luft som går inn i motoren, lufttemperatur, og rotasjoner per minutt for motoren, kan motoren ECU bestemme tettheten av luften som strømmer inn i brennstoffblandingen. ECU kan deretter justere luftstrømmen eller drivstoff flyt.

Blanding

Den primære hensikten med en MAP sensor er å hjelpe motoren bestemme den korrekte blanding av brennstoff og luft som må mates inn i inntaksmanifolden. For mye drivstoff press vil føre til en motor til å kjøre rike, noe som fører til økte utslipp og lavere drivstofforbruk. Kjøretøy som har for mye luft inntak og ikke nok drivstoff trykket kan tomgang, kjører grov eller ikke starte i det hele tatt.

timing

Tennplugger antennes komprimerte drivstoff som pumpes inn i motoren. En fet drivstoffblanding krever økt avfyring av tennplugger, mens en dårlig drivstoffblanding krever en tregere avfyring av tennplugger. MAP sensoren rapporterer lufttrykket til ECU slik at motoren kan tid avfyring av tennplugger riktig.

problemer

Kjøretøy med en defekt MAP sensor vil rapportere feilmålinger til motoren, noe som resulterer i feil forhold på drivstoff til luft. Et kjøretøy skal kjøre enten "drivstoff rike" eller "drivstoff fattige», eventuelt forårsaker skade på motoren. Noen ganger MAP sensorer gi feilmålinger på grunn av en dårlig drivstoffpumpe eller EGR ventil. En dårlig EGR ventil kan føre til for mye eller for lite luft kan strømme inn i MAP sensor. En dårlig bensinpumpe kan ikke pumpe nok drivstoff inn i inntaket manifold. On-board diagnostikk leserne kan vanligvis bestemme hvilken del av bilen må byttes ut.