Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?


James T. Russell unnfanget CD-spilleren (CD-spiller) i 1965, mens han jobbet i Pacific Northwest National Laboratory av Battelle Memorial Institute i Richland. Mer enn 50 av sine patenter omformet datamaskinen, musikk og TV-bransjen ved å innføre en hi-fi, high-minne lagringsenhet og nesten uforgjengelig teknologi.

Bakgrunn

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Russell først eksperimenterte med TV og datateknologi.

Russell viste en oppfinner sinn tidlig i livet. En matboks omgjort til en fjernkontroll skipet ble hans første oppfinnelse i en alder av 6. Etter å ha mottatt en bachelor of arts i fysikk fra Reed College, Portland, i 1953, ble han med General Electric og begynte å eksperimentere med fremtidsrettet TV og datateknologi .

Kontekst

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Oppfinneren ønsket høyere lydkvalitet og lang levetid for CDer.

Kjærligheten for å lytte til musikk utfordret hans sinn å ta opp noen av frustrasjonen han opplever med vinyl grammofonplater. Han var irritert at riper ville ødelegge dem. I tillegg spiller de poster mange ganger ville ha dem ned og presentere bakgrunnsstøy og forvrengning. Videre var han lengter etter bedre lydkvalitet. Han konstruerte sin visjon rundt en grunnleggende retningslinje: mekanisk kontakt med posten måtte unngås for å hindre skade på platen.

Inspirasjon

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Datamaskinen slag kort ga inspirasjon til en optisk lagringsenhet.

Russell har hentet inspirasjon fra det konseptet med kort datamaskin slag som brukes til lys for å påvise tilstedeværelse eller fravær av et hull på et kort. Hans tanke avansert at lyden kan være representert i en digital form og en optisk stråle og mottaker kan lese informasjonen av en plate med optisk sensitive patcher som er kodet digital musikk.

Oppfinnelse

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Laserstråler opplyst mikron-størrelse sensitive områder på platen.

Hans patentert konsept beskrevet en lomme-størrelse lysfølsomme plate med en-micron brede lyssensitive områder som kan bli tent med en laser og plukket opp av en optisk mottaker som dekodet informasjonen tilbake til en hørbar lyd.

kommersialisering

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

CD-teknologien har blitt integrert i hundrevis av video og lyd-produkter.

Mange spillere lanserte teknologien i løpet av 30 år. Eli S. Jacobs, en New York investor, en pioner innenfor kommersialisering ved å danne Digital Recording Corporation for ytterligere å forbedre produktet for forbrukeren videomarkedet. Arbeidet førte til en 20-minutters video plate i 1973. Dette løftet interessen av store elektroniske produsenter. Sony, etterfulgt av Philips og andre utstyrsprodusenter, lisensiert teknologien i 1980-årene.

portabilitet

Hvem oppfant den bærbare CD-spiller?

Sony Discman, en bærbar versjon, kom ut i 1982.

I 1984, Sony introduserte den første bærbare CD-spiller, Sony Discman, også kalt CD Walkman. Dette kom som et resultat av intens emballasje innsats for å bygge ned teknologien til en vekt og en kostnad som ville støtte konseptet med en bærbar forbrukerprodukt. I dag, teknologien i CD-spilleren er til stede i hundrevis av video og audio utstyr produkter.