Hva er en sjokkbølge og hvordan er det produsert?

Hva er en sjokkbølge og hvordan er det produsert?


Studiet av sjokkbølger er viktig i naturvitenskap å forstå hvordan utbrudd av energi produserer bølger. Dette fenomenet har søknader om ulike disipliner som astronomi, medisin og geografi.

Definisjon

The American Heritage Dictionary definerer Science en sjokkbølge som "en stor amplitude bølge som dannes av den plutselige komprimering av mediet som bølge beveger seg."

Naturligvis Produsert sjokkbølger

Naturlige hendelser, som jordskjelv, føre til sjokkbølger ved å frigjøre energi gjennom bakken, luft eller vann med en hastighet på tre til to miles per sekund. Sjokkbølger også skje i verdensrommet. NASA forskere har tatt bilder av sjokkbølger forårsaket av solstormer på overflaten av solen.

Aeronautically Produsert

Den Aeronautical Kunnskap Håndboken forklarer at når et fly stiger lydens hastighet "luftpartikler er helt uforstyrret, etter å ha hatt noe avansert varsling av flyet tilnærming, og i neste øyeblikk de samme luft partikler blir tvunget til å gjennomgå plutselige og drastiske endringer i temperatur, trykk, tetthet og hastighet. "Disse krefter skaper en sjokkbølge.

mekanisk Produsert

Pizoelectric, elektromagnetisk eller elektrohydrauliske transdusere kan produsere små sjokkbølger i et laboratorium ved å innføre en trykkbølge gjennom et ledende materiale. Veterinærer og leger bruke disse sjokkbølger for visse typer medisinske prosedyrer inkludert nyrestein fjerning, behandling av bløtvev skader og kreftforskning.