Hvordan legge Film i en Canon AE-1

Hvordan legge Film i en Canon AE-1


Canon AE-1 kamera var det første 35mm speilreflekskamera (SLR) å bruke en sentralenhet (CPU) for å kontrollere de ulike lukker og målemekanismer. På grunn av at lukkeren er elektronisk aktivert, krever AE-1 et lite batteri for drift. Kameraet godtar standard 35mm farger, svart og hvitt og spesialitet film. Selv om kameraet lukkeren elektronisk aktivert, filmen lasting og rykkende mekanismer forbli fullstendig manuell. Bakplaten av kameraet unhinges for å ta imot den film foret.

Bruksanvisning

1 Trekk opp på spole sveiv på toppen av kamerahuset for å forrykke bakdekselet.

2 Sett 35mm film kassetten inn i kassettkammeret med den utstikkende delen av patronen vendt nedover. Trykk ned på bakover spaken mens du sakte å vri den med klokken til den presser og sikrer filmen kassetten.

3 Trekk litt slakk av film fra patronen til opptaksspole. Snu filmen forhånd spaken for å vikle filmen rundt opptaksspole, samtidig som du iakttar filmen perforeringer til kranktannhjulene.

4 Avlaste noe slakk i filmen ved å skru bakover spaken med klokken. Filmen må være stram til på riktig måte videre.

5 Lukk bakdekselet til det smekker igjen.

6 Flytt filmen forhånd hendelen 30 grader bort fra kamerahuset. Løft ISO ring og vri den til å sette riktig filmhastighet for filmen du har lastet inn. Advance filmen før filmen telleren når "0"

Hint

  • Mens du legger filmen inn i kameraet, må du ikke berøre lukkergardin, film skinner eller trykkplaten - dette kan forårsake alvorlig skade på kameraet og resultere i en kostbar reparasjon.