Hva Crank er nødvendig for å bygge en Ford Stroker?

Du elsker din Ford. Du ga henne et jentenavn, kjøpte henne ny billet ventil dekker for tredje jubileum og vil trolig gifte seg med henne hvis du bodde i Massachusetts. Så hva kan du gjøre på dette punktet for å vise hvordan du virkelig føler? Stryke henne.

Til "slag" en motor er å installere en ny veivaksel og andre roterende montering deler for å øke motorens fortrengning uten å øke sine ytre mål. Selv om det er mulig å mikse og matche komponenter for å bygge en Stroker, den beste og sikreste innsats i disse dager er å kjøpe et kit.

En tverrligg Advarsel

Selv om noen insisterer på å skyve grensene og svingende stengene til de dyrke jorden, er den mest fornuftige tilnærmingen for å holde fatningen når det gjelder å kjøpe en Stroker kit. Som kamaksler, mange Stroker kit for en gitt motor koster omtrent det samme fra en kubikk tomme til en annen hvis materialet som brukes er den samme, så det er en stor fristelse å gå større enn du egentlig burde. Husk imidlertid at generelt større du går, høyere side-vinkelen på veivstangen forhold til stempelboringen. Dette vil vanligvis føre til for tidlig slitasje på motoren, og kan føre til katastrofal svikt i ekstreme tilfeller.

Min, hvordan du har vokst

I en verden av Ford V8-tallet, er det flere motorer som egner seg godt til å stryke. Innenfor de seks store Ford motor grupper, de vanligste strokers er:

302ci (5.0L) Windsor til 347ci

351ci (5.7L) Windsor til 393ci og 427ci (krever større maskinering)

390ci big block FE til 427ci

460ci big block FE til 508ci og 557ci (krever større maskinering)

Modular 4.6L til 5.0L og 5.2L

Resten av familien

Stroker skrur ikke reise alene. Hvis man skulle installere en Stroker sveiv i de fleste motorer og gjør ingen andre endringer, vil stengene raskt hamre seg gjennom topplokket, som de trenger for å bli forkortet for å kompensere for den ekstra slag.

Disse kortere stenger er en stor del av årsaken til den ekstra boringen slitasje oppleves av mange ekstreme strokers, og hvorfor mange nye pakkene inkluderer stempler med høyere håndleddet pin steder. Flytting av håndleddet (hengsel) pin høyere i stempelet gjør at motoren byggmester til å bruke litt lengre stenger, redusere relativ angularity og hindre unødig slitasje.

Nye topplokk, innsug, eksos hoder, drivstoff sprøyte eller forgasser, og motorstyring datamaskinen er alle enten nødvendig eller anbefalt for et strøk motor for å dra nytte av sine nylig engorged innvendige.

materialer

Siden det har tatt for gitt at de fleste Stroker-motor utbyggere vil være å gjøre mer strøm enn en aksje erstatning kan diktere, produsenter tilbyr ofte veivaksler og stenger laget av sterkere materiale. Oppgradering av disse elementene med sterkere stål eller jern er en investering i trygghet, og er sterkt anbefalt.