Hva betyr "5W-40" i Motor Oil mener?

Hva betyr "5W-40" i Motor Oil mener?


Motor olje gir smøring til bilens motor, holder de bevegelige delene mot overoppheting på grunn av friksjon. Den overfører også varme fra forbrenningssyklusen, bidrar til å holde motoren ren ved å suspendere forbrenningsprodukter og beskytter motoren mot oksydasjon. Omgivelseslufttemperatur og den interne temperaturen i en motor i drift påvirke hvor godt en motor olje utfører disse funksjonene. Forstå en olje vekt, eller viskositet, er nyttig i å velge en olje som er hensiktsmessig for de kjøreforhold du forventer å møte.

The American Petroleum Institute sertifisering Mark

En kan av automotive motorolje vil normalt ha to etiketter. Den første er American Petroleum Institute sertifiseringsmerke eller "starburst". Dette merket indikerer at oljen har møtt dagens motorbeskyttelse og drivstofføkonomi standarder som er fastsatt av International Standardization og godkjenning Committee, som er et joint venture mellom amerikanske og japanske bilprodusentene.

The American Petroleum Institute Tjenesten Symbol

API servicesymbolet, også kalt "smultring", er den andre etiketten på en boks med motorolje og består av tre deler. Den øvre mest delen av tjenesten symbolet identifiserer API servicekategorien innenfor der oljen faller: "S" for bensin eller "service" motorer, og "C" står for diesel eller "kommersielle" motorer; "S" eller "C" vil bli etterfulgt av en annen bokstav, som API-oppdateringer med jevne mellomrom for å holde deg oppdatert med de skiftende behovene til nye bilmotorer; den siste kategorien er "SN", som ble introdusert i oktober 2010 og identifiserer motorolje som egner seg for biler produsert i 2011 eller tidligere.

Den midtre delen av donut indikerer Society of Automotive Engineers viskositet, eller vekt rating, av oljen. Den nedre delen av etiketten identifiserer olje som ressurs eller energi bevaring.

Hva Tallene indikerer

De to tallene i 5W-40 indikere vekten eller viskositeten av motorolje som testet av SAE. Viskositet defineres som et fluidum motstand mot strømning: Jo høyere tall, jo høyere er fluidets strømningsmotstand, eller den tykkere fluidet. Oljer med to tall, for eksempel 5W-40, er multi-grade oljer; de viser egenskapene til en olje med en viskositet på 5 på null grader Fahrenheit og egenskapene til en olje med en viskositet på 40 til 212 grader Fahrenheit. "W" indikerer at det første nummeret er "kald" eller "vinter" rating.

Hvordan man Olje kan ha to Viskositet Vurderinger

Olje reagerer på temperatur ved fortykkelse når det er kaldt og tynning når den er varm. Single-grade oljer, de som har én rating fra SAE, vil enten være for tykk til å smøre en motor når det er kaldt, eller bli for tynn som motoren når driftstemperatur. Olje produsenter introdusere tilsetningsstoffer til en tynn base olje som forårsaker en 5W-40 olje for å opptre som en enkelt-grade olje med en fem vurdering når det er kaldt, men da som oljen varmes opp det fungerer som en enkelt-grade olje med en 40 vurdering .