GPS nøyaktighet Spesifikasjoner

GPS nøyaktighet Spesifikasjoner


GPS eller Global Positioning Systems, er nå tilgjengelig både som smartphone-applikasjoner og som frittstående enheter. Uavhengig av type enhet, er nøyaktighet avgjørende når du bruker en GPS. Ifølge GPS Basics, de fleste forbruker grade GPS-mottakere er en feilmargin på 20 til 30 fot, men det finnes en rekke ulike faktorer som kan påvirke GPS nøyaktighet både positivt og negativt.

WAAS

WAAS står for Wide Area Augmentation System. Det tillater GPS-enheten til å beregne posisjon med større nøyaktighet ved å sammenligne dataene med et nett av bakkebaserte stasjoner som har kjente steder. Dette gjør det mulig for GPS for å kompensere for feil forårsaket av forvrengning eller andre faktorer.

assistert GPS

Assistert GPS gjør at en vanlig GPS-mottaker for å få informasjon via mobiltelefon tårnene når en satellitt er blokkert eller utilgjengelige. Dette frigjør de GPS fra å måtte beregne banen til satellitten, og gjør det mulig for enheten for å finne posisjonen raskere.

Differential GPS

Differensiell GPS, eller DGPS, øker også nøyaktigheten av mottakeren. Den sammenligner plasseringen av en fast celle tårn til plasseringen av et bevegelig satellitt. DGPS er mest nyttig når atmosfæriske forhold påvirker mottakerens mottaks.

Faktorer som reduserer GPS Nøyaktighet

En rekke faktorer kan redusere GPS nøyaktighet. Et fjell eller bygning som ligger mellom deg og en satellitt kan påvirke nøyaktighet, som kan skyer, støy i radiosignal eller atmosfæriske forhold. Fordi mange av disse faktorene er utenfor menneskelig kontroll, har teknologiske fremskritt som WAAS er utviklet for å kompensere.