Hvordan Endre Air Filter på 2008 VW jettas

Det er viktig å holde en ren motorluftfilter for å beskytte motoren mot inntak av støv og sand, som ville alvorlig kompromittere integriteten av sylindrene. Med de små toleranser som benyttes i utformingen av motorer og ved hvilken hastighet de slår, en hvilken som helst hardt element kommer inn i forbrenningskammeret vil ripe eller ballen sylinderveggene, noe som resulterer i en dårlig ring-til-flate-kontakt. Dette frarøver motoren kraft og evne til å beholde sin olje. Den andre grunnen er at en tilsmusset luftfilter begrenser inntak luftstrømmen, noe som resulterer i tap av kraft og drivstofføkonomi. Det er ingen fast i stein tide å bytte luftfilter. Det er lett å sjekke så det bør sjekkes jevnlig for et par måneder. Dette vil gi deg en idé om hvor lenge du kan gå før utskifting. Støvete soner vil selvsagt kreve hyppigere endringer, mens urbane områder vil være mindre hyppig. Hytta luftfilter beskytter passasjerene mot pollen og luftbårne forurensninger. Jo renere filteret er, jo renere hytta luftkvalitet.

Bruksanvisning

Motorens luftfilter

1 Åpne panseret og finn luftfilterhuset ligger på fører fenderwell. Det er formet som en svart plastboks med et trekkspill-stil luftkanalen som går fra det til spjeldhus.

2 Løft festeklips på sidene av huset og løfte lokket. Pakk ut luftfilterelementet og rengjøre innsiden av huset med en fuktig klut.

3 Sett inn det nye luftfilteret og gjenopprette lokket til sin opprinnelige posisjon. Lås snap ned for å holde den på plass.

Cabin Air Filter

4 Finn hytta luftfilteret rett under passasjersiden vindusvisker. Se på den svarte hetten under vindusvisker og du vil se en rektangulær utskjæring i beskyttelsesplaten, holdt på med plast snaps.

5 Sett skrutrekkeren under dekselet og lirke opp snaps for å åpne dekselet. Trekk hytta luftfilteret ut ved å bøye tappene på begge sider av filteret mot motoren og trekke den rett ut.

6 Installer et nytt filter med den røde pilen på filteret ned. Monter filteret i luftfilterrammen og skyv den tilbake på plass.

7 Juster trim festene på dekselet med hullene i hetten og presse dem i å fullføre installasjonen.